Több tényező együttes hatása okozta a miskolci csecsemők halálát - közölte az egészségügyi államtitkárság.

Ahogy a Life.hu is beszámolt róla, augusztusban néhány nap alatt 9 baba vesztette életét a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház és Egyetemi Oktató Kórház Koraszülött-Újszülöttpathológiai Osztályán. A miniszterelnök rendkívüli vizsgálatot indított. A vizsgálat megállapította, hogy járvány volt a koraszülött osztály egyik részlegén, de a szakértők szerint mindenki a szabályok szerint járt el, és nincs egyértelmű személyi felelőse a történteknek - számol be az Origo.

thinkstockphotos.com

"A koraszülés, az alacsony születési súly, alapbetegségek, illetve az ebből adódó rosszabb életkilátások és a bakteriális fertőzés okozta járvány egyaránt szerepet játszottak a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház koraszülött intenzív centrumában észlelt halálesetek bekövetkeztében" - közölte az egészségügyi államtitkárság. A vizsgálat megállapította azt is, hogy a sajtóhírekkel ellentétben a kórház az ilyenkor megszokott módon, és nem SMS-ben értesítette a szülőket a csecsemők haláláról.

Csiba Gábor, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház főigazgatója örül a vizsgálat eredményének. Szerinte az a legfontosabb, hogy a vizsgálat nem tárt fel sem szakmai, sem személyi hibát.

Újabb koraszülött baba halt meg Miskolconhttp://www.life.hu/anyaskodj/20130815-miskolcon-meghalt-a-kilencedik-ujszulott-csecsemo-is.html Miért olyan sok Borsodban a csecsemőhalálozás?http://www.life.hu/anyaskodj/20130816-miert-sok-a-koraszules-es-csecsemohalalozas-borsodban-velkey-gyorgy.html 6 tanács a vizsgadrukk legyőzésérehttp://www.life.hu/gyogyulj/stresszoldas/20130924-a-vizsga-elotti-stressz-legyozese.html Terry láttán 100 ezrek szoktak le a cigirőlhttp://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20130926-brutalis-de-hatasos-dohanyzasellenes-kampanyok.html Újra divatba jön az idegösszeomlás?http://www.life.hu/gyogyulj/20131016-ujra-divatba-jon-az-idegosszeomlas-oprah-winfreynek-is-volt-paul.html