Amerikai kutatók két gyorsétterem-lánc csirketermékeit vizsgálták meg alaposan. Kiderült: csak a fele készült színhúsból.

Mikroszkóp alatt a csirkefalatkák. Első ránézésre finomnak és egészségesnek tűnnek ezek az ételek, de egy alaposabb átvizsgálás után már nem is olyan vonzóak. Dr Richard D. deShazo, a Mississippi egyetem professzora azt mondta, sokkolta a látvány, amikor közelebbről, mikroszkóp alól is szemügyre vette a kajákat - írja a Daily Mail.

Forrás: Thinkstock
Illusztráció

Csak a termékek fele készült színhúsból, a többinél hús helyett különféle csirkerészeket lehetett felfedezni, így zsírt, vért, idegeket, csontokat, bélszöveteket, porcogót. Így már nem is tűnnek olyan egészségnek. A tudósok arra jutottak, hogy ezeket az ételeket csirke nuggets-nek hívni félrevezető, mert főleg zsírszövetekből készülnek, mint csirkehúsból.

 

Ennyi volt! Vége a parlagfűszezonnakhttp://www.life.hu/gyogyulj/20131022-az-antsz-kozolte-hogy-veget-ert-az-idei-parlagfuszezon.html Nincs felelős a koraszülöttek halála ügyébenhttp://www.life.hu/gyogyulj/20131022-a-vizsgalat-megallapitotta-hogy-nincs-szemelyi-felelose-a-miskolci-csecsemok.html 6 tanács a vizsgadrukk legyőzésérehttp://www.life.hu/gyogyulj/stresszoldas/20130924-a-vizsga-elotti-stressz-legyozese.html Terry láttán 100 ezrek szoktak le a cigirőlhttp://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20130926-brutalis-de-hatasos-dohanyzasellenes-kampanyok.html Újra divatba jön az idegösszeomlás?http://www.life.hu/gyogyulj/20131016-ujra-divatba-jon-az-idegosszeomlas-oprah-winfreynek-is-volt-paul.html