óraátállítás pontos idő óra
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Bár a magyarok 85 százaléka eltörölné az óraátállítást, szombatról vasárnapra mégis bekövetkezett a dolog. Akkor most mennyi az idő?

Március 30-án, vasárnap hajnalban 2-ről 3-ra kellett állítani az órákat. Figyelem, a laptopok, számítógépek és a telefonok nagy része intelligensen átáll anélkül, hogy neked bármit is tenned kellene. Ha viszont a konyhai kakukkos órára vagy a svájci karórádra nézel, akkor tegyél hozzá egy órát ahhoz, amennyit mutat. Most például nem reggel 8, hanem reggel 9 óra van. Ha percre és másodpercre pontosan szeretéd tudni, mennyi az idő, kattints ide!

Az óraátállításnak egyébként kellemetlen, káros, sőt tragikus mellékhatásai is lehetnek. Ezekről bővebben itt olvashatsz.

Forrás: Thinkstock
Forrás: Thinkstock

Ne felejtsd el visszaállítani az órádat!http://www.life.hu/legykepben/20131026-2013-oktober-27-vasarnap-hajnalban-elkezdodik-a-teli-idoszamitas-igy.htmlEltörölnénk az óraátállításthttp://www.life.hu/szorakozz/20131024-a-magyarok-85-a-eltorolne-az-oraatallitast-derult-ki.html

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.