Michael Steer ekcémától, dermatitisztől és kálium-dikromát allergiától szenved. Mivel ezek az anyagok megtalálhatók a vörös tintában, az interaktív táblában, a székekben, a számítógép-monitorokban és a tollakban is, ezért a 36 éves tanár bőre állandóan begyullad, a keze pedig léggömbszerűen feldagad - minden reggel úgy kel fel, mintha iskola helyett egy veszélyekkel teli kaptárba igyekezne dolgozni.

A legtöbb tanár számára egy zsibongó csemetékkel teli tanterem is éppen elegendő kihívást jelent. A BBC 4 televíziós csatornájának Educating Yorkshire című dokumentum-sorozatában szereplő Steer igazgató-helyettesként dolgozik a Thornhill Community Academy nevű intézményben, és annyira szereti a munkáját, hogy a banki szektort hagyta ott a matematika-oktatásért. Halmozott bőrbetegségei miatt azonban a tantermek több tucatnyi kellékére érzékeny.

Forrás: Thinsktock

"Három bőrbetegségem, az ekcéma, a dermatitisz és a kálium-dikromát allergia együtt voltaképpen azt jelenti, hogy allergiás vagyok az iskolára. Nem vehetem kézbe az írószereket, nem érinthetem meg a táblát, és nem javíthatom piros tollal a dolgozatokat. Minden reggel úgy kelek, mintha egy veszélyekkel teli kaptárba igyekeznék" - mesélte a férfi, aki amellett, hogy tizenéveseket avat be a trigonometria rejtelmeibe, fáradhatatlanul dolgozik a képzési színvonal javításán.

Maximalista hozzáállása gyakran stresszhez vezet, ami még hajlamosabbá teszi a bőrproblémák jelentkezésére. Steer kiskorától fogva szenved kálium-dikromát allergiában, ami különösen kellemetlen betegség, hiszen rengeteg mindennapi használati tárgyban van jelen: festékekben, ragasztókban, mobiltelefonokban, színes fotókban, papíráruban, festékekben, cipőkben, bútortisztítókban és még a szappanokban is.

"Amint hozzáérek egy ilyen tárgyhoz, a kezeim léggömbszerűre dagadnak, és gyulladt sebek jelennek meg rajta. A bütykeim megmerevednek, és alig tudom megmozdítani őket. A tünetek jönnek-mennek, hol jobban vagyok, hol rosszabbul. Az iskolában egy csomó holmit nem használhatok" - mondta a brit pedagógus.

Allergia-horror: elcsúfította Marlene arcát az arckrémhttp://www.life.hu/szepulj/20131016-allergiahorror-elcsufitotta-az-arcat-a-rancosodas-elleni-krem.html Elmúlik-e a felnőttkori allergia?http://www.origo.hu/egeszseg/20130524-felnottkori-allergia-pollen-etelallergia-lelki-okok.html Szédülés, hányinger, depresszió - A tejallergia idegrendszeri tüneteket is okozhttp://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20120417-szedules-hanyinger-depresszio-a-tejallergia-idegrendszeri-tuneteket-is-okoz.html Anyósallergia - létezik, de nem a mama az igazi okhttp://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20111220-anyosallergia-letezik-de-nem-a-mama-az-igazi-ok.html 10 súlyos tünet, amit az allergia okozhathttp://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20110614-10-sulyos-tunet-amit-az-allergia-okozhat.html