A napokban minden háziorvoshoz eljutott az ingyenes influenza elleni védőoltás.


Akárcsak tavaly, idén is 1,3 millió ingyenes influenza elleni vakcina van a rizikócsoportba tartozóknak. A védőoltás a napokban minden háziorvoshoz eljutott - mondta a megbízott országos tiszti főorvos sajtótájékoztatón.

Forrás: Thinkstock
Illusztráció

Paller Judit kifejtette, az idősek, a krónikus betegek, a várandós nők és az egészségügyi intézményben dolgozók kaphatnak ingyenesen influenza ellen védőoltást. Továbbá ötezer adag szintén díjtalan vakcina jut a krónikus betegségben szenvedő gyerekeknek - írja az MTI. Influenzajárvány még nincs, de az oltást már most érdemes kérni a háziorvostól - tanácsolják. Az idei szezonban is a tavalyihoz hasonló - közepes - intenzitású járványra számítanak, a legtöbb megbetegedés február-márciusra várható.

Sokkoló videó a terhesség alatti dohányzás ellenhttp://www.life.hu/gyogyulj/20131107-sokkolo-videoval-hivjak-fel-a-terhesseg-alatti-dohanyzas-veszelyeire-a.html Ezért került padlóra Bozsek Márkhttp://www.life.hu/gyogyulj/20131107-az-rtl-klub-xfaktoranak-versenyzojet-a-baratok-koztbol-is-ismert.html Csernus Imre élete gyökeresen megváltozotthttp://www.life.hu/gyogyulj/20131106-a-neves-pszichiater-csernus-imre-videkre-koltozott-es-boraszkodasba-fogott.html Így készül a virsli a hotdogbahttp://www.life.hu/gyogyulj/20131106-igy-keszul-valojaban-a-hotdog-virsli.html Ne adj a babádnak altatót!http://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20131024-a-csecsemok-alvasproblemaira-hatasosak-az-egyes-homeopatias-keszitmenyek.html