Egy 2013-ban készült kutatás szerint Finnországban a legjobb anyának lenni. Megfoganni azonban korántsem: a kismamák 15 %-a terhessége alatt sem hagy fel a cigivel. Hatásos videóval tiltakoznak a várandósság alatti dohányzás ellen.


Sokkoló videóval hívják fel a figyelmet a terhesség alatti dohányzás veszélyeire. A másfél perces finn kampányfilm hátborzongató jeleneteivel azokra a szomorú adatokra próbál rávilágítani, miszerint Finnországban a kismamák 15 %-a várandóssága alatt sem hagy fel rossz szokásával.

Forrás: Thinkstock

Arról nem is beszélve, hogy a tizenéves anyáknak nagyjából a fele dohányzik terhessége alatt. Hiába a legjobb Finnországban anyának lenni egy nemzetközi alapítvány felmérése szerint, ha a nők már a gyerek megszületése előtt súlyos és akár maradandó egészségügyi károkat okozhatnak magzatuknak. Az alábbi videó szerint ennyi erővel akár mérgező vegyszerrel itathatják vagy kések alatt altathatják kisbabájukat. Íme, a videó:

 
Oltás a dohányzás ellen - egy életre megvéd a nikotin utáni vágytólhttp://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20120821-dohanyzas-elleni-oltast-kiserleteznek-a-kutatok-amerikaban-egy-eletre.html Óvatosan a dohányzással! Leeshet a mellbimbódhttp://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20111208-dohanyzas-hatasara-leeshetnek-a-mellbimbok-a-mellplasztikan-atesett-noknel.html Ilyen egy igazi anya? Csak azért akar végre szülni az elnök felesége, hogy dohányozhasson!http://www.life.hu/anyaskodj/20110922-ilyen-egy-igazi-anya-csak-azert-akar-vegre-szulni-az.html Dohányzás: élménykeresés, önbizalomhiány vagy szülői minta?http://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20110525-szuloi-minta-es-dohanyzas-miert-alakul-ki-a-fuggoseg.html A várandósság alatti dohányzás 5 súlyos következményehttp://www.life.hu/anyaskodj/aza9honap/20110404-a-varandossag-alatti-dohanyzas-5-sulyos-kovetkezmenye.html Így szokott le a dohányzásról Jakupcsek Gabriella!http://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20110316-igy-szokott-le-a-dohanyasrol-jakupcsek-gabriella.html