Miló Viktória daganatos betegségek Mészáros Árpád Zsolt fiatal sztárok Éjjel-nappal Budapest Gomez gyógyulás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az Éjjel-nappal Budapest Ritája 6 évesen, Mészáros Árpád Zsolt pedig 22 évesen küzdött meg sikeresen a rákkal. Most nyomon követhetjük Varga Viktor barátnőjének, Cinthyának a küzdelmét is, pedig alig töltötte be a 23. életévét. Sajnos a rosszindulatú daganatos betegség nem ritka a fiataloknál sem, viszont az ő példájuk mutatja, hogy ki lehet gyógyulni a rettegett betegségből is.

6 évesen lett beteg az Éjjel-nappal Budapest Ritája

Ki gondolná, hogy az Éjjel-nappal Budapest fiatal Ritája egészen pici lányként küzdött meg egy rosszindulatú daganatos betegséggel? Az RTL Klubon futó népszerű sorozta amatőr színésznője, Bartha Tímea hatéves volt, amikor a nyakán egy nyirokcsomó-daganatot találtak. Először leoperálták a jóindulatú daganatot, ám az pár hónap leforgása alatt egy rosszindulatú csomó formájában újult ki. Tímea - saját bevallása szerint - akkoriban nem sok mindent fogott fel a betegségéből, így azt sem érthette meg, hogy mekkora szerencséje volt, amikor az egyik legagresszívabb daganatos betegségből gyógyult fel.

Fotó: Tuba Zoltán - Origo
Fotó: Tuba Zoltán - Origo

Cinthya jelenleg küzd a nyirokrák ellen

A mindössze 23 éves lánynak akkor kezdődtek a problémái, mikor az utcán egy este megverték, majd később csomók alakultak ki a nyakában. Mikor kiderült, hogy Hodgkin-kórban szenved, mellyel egyébként már az édesanyja is sikeresen megküzdött korábban, az orvosok műtétet javasoltak. Egy csomót kellett eltávolítani Cinthya nyakából, melyet így részletesebben meg tudnak vizsgálni, s el tudják dönteni, milyen kemoterápiát alkalmazzanak. A lány műtétjét ugyan egy lázas betegség miatt el kellett halasztani, de szerencsére már túl van az életmentő műtéten, és reménykedik a gyors felépülésben.

Forrás: TV2
Forrás: TV2

Gomez még a melleit is eltávolíttatta

Gomes-Martins Klaudia, akit a Csillag születik című műsorból ismerhetünk, még csak 28 éves, de már eltávolíttatta a petefészkeit és a melleit a rák miatt. A korábban cisztának diagnosztizált elváltozás Gomes petefészkében másfél éve vált rosszindulatúvá, így el kellett távolítani, és kemoterápiára is szükség volt. Annak érdekében, hogy a rák ne újulhasson ki, az egyébként mára tünetmentes lány nehéz döntést hozott: mindkét mellét leoperáltatta, és a petefészkeit is kivetette.

Fotó: Mudra László - Origo
Fotó: Mudra László - Origo

Miló Viki bőrrákos volt

A többszörös világbajnok bokszoló egészséges életmódja ellenére kapott sokkoló diagnózist: néhány éve bőrrákot diagnosztizáltak nála. Kálváriája egy jó pár hónappal korábban megjelent piros folttal kezdődött, melyet a bőrgyógyász ekcémának vélt, és azt gondolta, csak Viki nyaklánca okozza a problémát. Szerencsére a sportolónak időszerűvé vált egy ellenőrző látogatás a plasztikai sebészénél is, aki már másként vélekedett a foltról: bőrgyógyász professzorhoz irányította Vikit, ahol kiderült, a folt igazából bazelióma, a bőrrák egyik típusa. Vikit azonnal megműtötték, így azóta csupán elővigyázatosabbnak kell lennie: kerüli az erős napsugárzást, és gyógygombakivonatokkal erősíti szervezetét.

Fotó: Schmidt Barbara/Life.hu
Fotó: Schmidt Barbara/Life.hu

Mészáros Árpád Zsolt 22 évesen küzdött meg a vesedaganattal

Immár 17 éve annak, hogy a színész komoly életveszélyben volt. Vesedaganatát nem vették észre időben: egy színpadi balesetre volt szükség, hogy a vizsgálatok során kiderüljön, gyorsan növő vesetumor támadta meg MÁZS szervezetét. A már 6,5 centiméteres daganat miatt az egyik veséjét teljesen el kellett távolítani, de hála az utókezeléseknek és az egészséges életmódnak, a férfi azóta tünetmentes, s más problémák miatt jutott ismét kórházba.

Forrás: RTL Klub
Forrás: RTL Klub

5 eset, amikor a csomó nem jelent mellrákothttp://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20131007-csomok-a-mellben-amikor-nem-mellrak-a-diagnozis.htmlBimbóinjekcióval előznék meg a mellrákothttp://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20131022-a-legtobb-emlorak-a-tejcsatornakbol-indul-ki-ezert-bimboinjekcioval-eloznek.htmlA stressztől leszünk rákosak?http://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20130822-a-stressztol-leszunk-rakosak-stresszoldo-technikak.htmlHorpadás a mellen - A mellrák tünete lehet!http://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20130815-nemcsak-a-mellben-tapinthato-csomo-hanem-a-horpadas-is-lehet.htmlValóban tüdőrákot okoz a túl sok vitamin?http://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20130815-magas-dozisu-vitaminbevitel-a-tudorak-melegagya.html

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.