Nem kevés témát szolgáltatott a bulvársajtónak Bozsek Márk az elmúlt napokban. Az X-Faktor volt énekese először azzal borzolta a kedélyeket, hogy lelki problémákra hivatkozva kiszállt a tehetségkutatóból, később pedig egy hete történt, eltitkolt autóbalesetével került a címlapokra. A Life.hu S. Tóth Márta életvezetési szakértőt többek között az összeomlás lehetséges okáról kérdezte.

Arról, hogy Bozsek Márk feladta a versenyt, x-faktoros társai különféleképpen vélekednek. Amíg Danics Dóra és Batánovics Lili kijelentette, haragszik a fiúra, addig például Krasznai Tünde megérti az énekes döntését. A közönség egy része is Márk ellen fordult, sokan a gyengeség jelének tartják, hogy feladta a versenyt. A Life.hu szakértője pedig így vélekedik a történtekről.

Fotó: Hámori Zsófia/Life.hu

"Mindenkinek szíve joga eldönteni, mennyit bír el, meddig vállal valamit és mikor érzi úgy, eljött az ideje, hogy jelezze a határait. Márk valószínűleg az elején nem látta át, hogy a két nagy feladat - a Barátok közt és az X-Faktor - felvállalása milyen terheket hordozhat vagy milyen más kihívásokkal jár. Bátor dolog dönteni, majd felvállalni, hogy melyik feladatot viszi úgy tovább, hogy abba teljes odaadással bele tudja magát vetni és még az örömét is megtalálja benne" - vélekedik S. Tóth Márta, aki azt is hangsúlyozza, hogy a harmonikus élet része az is, hogy maradjon elég idő a családra és a barátokra is. "Amennyiben Márk ezeket mérlegelve döntött úgy, hogy nem folytatja az X-Faktort, tisztelet jár érte" - tette hozzá a szakember.

Szabó Ádám, kérdésünkre elmondta, hogy pont Márkról nem gondolta volna, hogy összeomlik, ugyanis a csapatből leginkább ő volt az, aki megszokta az ismertséggel járó nyomást. Az énekes arról is beszélt, sajnálja, hogy Márk nem beszélt a szorongásairól, így esélyt sem adott társainak, hogy segítsenek neki. S. Tóth Márta szerint az, hogy valaki jóideje a reflektorfényben van, nem garancia arra, hogy minden helyzetben ugyanúgy reagál. Ráadásul egy ismert ember még nagyobbnak érezheti a nyomást, és hajlamosabb lehet a teljesítménykényszerre.

Fotó: rtlklub.sajtoklub.tv/Bársony Bence

Amikor Bozsek Márk kamerák előtt bejelentette, hogy befejezi a versenyt, elárulta, hogy egyáltalán nem biztos benne, hogy jól döntött.Azt azonban reméli, hogy később lesz még ideje énekesként megmutatnia magát. "Az álmokról nem kell lemondani csak azért, mert adott helyzetben úgy érezzük, hogy összeroppanunk a terhek alatt, de halasztani lehet őket bátran. Egy álom, amelynek a megvalósítása oly közeli, hogy szinte már megfogható, az félig teljesítettnek számít és ha a tapasztalatokat összeadjuk, amelyek ezen a félúton segítettek, akkor a fennmaradó másik fél utat könnyebb már lesz megtenni" - vélekedik S. Tóth Márta,  life-, business coach, kommunikációs szakember.

10 napig titkolták Bozsek Márk balesetéthttp://www.life.hu/gyogyulj/20131113-bozsek-mark-autobalesetet-szenvedett-csordas-akos-es-erdesz-tamas-a.html Bozsek Márk karambolozotthttp://www.life.hu/gyogyulj/20131112-az-rtl-klub-xfaktorabol-kiszallt-versenyzo-bozsek-mark-karambolozott.html Nem figyeltek eléggé Bozsek Márkra?http://www.life.hu/legykepben/20131112-igy-velekednek-az-xfaktorosok-bozsek-markrol.html Duettpartnerével is kiszúrt Bozsek Márkhttp://www.life.hu/szorakozz/20131109-az-rtl-klub-xfaktoraban-nehez-dolga-lesz-annak-a-versenyzonek.html Durván támadják Bozsek Márkothttp://www.life.hu/szorakozz/20131109-durvan-tamadjak-a-facebookon-bozsek-markot-amiert-kiszall-az-rtl.html Bozsek Márk kiszáll az X-Faktorbólhttp://www.life.hu/szorakozz/20131108-kiszallt-az-rtl-klub-xfaktorabol-bozsek-mark.html Ezért került padlóra Bozsek Márkhttp://www.life.hu/gyogyulj/20131107-az-rtl-klub-xfaktoranak-versenyzojet-a-baratok-koztbol-is-ismert.html