Májusban derült ki, hogy a híres genetikusnak leukémiája van. Fél év kezelés után újra dolgozhat.

Hat hónappal ezelőtt egyik percről a másikra eltűnt a nyilvánosság elől Czeizel Endre. A BEST magazinnak árulta el a súlyos okot: nagyon beteg lett, ezért munka helyett minden energiáját arra fordította, hogy legyőzze a testét megtámadó kórt.

Forrás: MTI/Kovács Tamás

"Májusban akut myeloid leukémiát diagnosztizáltak nálam és életem átlag 2 éves meghosszabbítása érdekében ötször 4 hetes kemoterápiás kezelésnek kellett alávetnem magam" - fejtett ki a lapnak az elmúlt hónapok megpróbáltatásait az ismert genetikus. Most már jobban van, bár sokat fogyott. A daganatos sejtek elpusztultak szervezetében és újra dolgozhat. A doktor bizakodó. Azt mondja, november 25-től újra rendel majd. "Tisztességtelen genetikai baleset az, ami velem történt. Évtizedek óta arra készülök, hogy miután a nagyapám, az apám prosztatarákban halt meg, nekem is ez lesz majd a sorsom. Egy évvel ezelőtt meg is operáltak, mert a prosztatarákért felelős 12 génből nekem 11 rákos volt. Erre tessék, egy évre rá leukémiás lettem. Megtréfált a genetika" - mesélte a magazinnak az elismert doktor.

A Life.hu megpróbálta elérni Czeizel doktort, aki érthető módon csak röviden reagált: "Most jöttem haza a kórházból sok-sok hét után. Remélem, megértik, hogy egy kis időt kérek. Labilis állapotban vagyok" - mondta a szakember, akinek jobbulást kívánunk!

 

5 betegség, amit a kosz hiánya okozhttp://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20131016-a-kosz-hianya-is-betegsegekhez-vezethet.html Megerőszakolták Xantus Barbaráthttp://www.life.hu/gyogyulj/20131114-az-eszter-alapitvany-uj-kampannyal-kuzd-a-nemi-eroszak-ellen.html Dekoltázst villantott a józanodó VV Évahttp://www.life.hu/gyogyulj/20131114-vv-eva-negy-honapja-nem-iszik-es-eloadast-tart-a.html Rágóval a szájbetegségek ellenhttp://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20131030-ragozas-szajbetegsegek-ellen-fertozesek-a-fogak-a-foginy-vedelme-ragoval.html Egészséges a halott anya babájahttp://www.life.hu/gyogyulj/20131113-egeszseges-a-babaja-az-agyhalott-asszonynak.html