A hagyományos magyar ételeket ajánlja a legnagyobb nemzetközi hírportál. A gulyástól a kürtőskalácsig felsorolják a leghíresebb hazai finomságokat.

Fogyókúrázóknak nem ajánlott - így kezdi írását a CNN a magyar konyháról, amely szerintük izgalmas egyvelege az európai, ázsiai és a közel-keleti ételeknek. Elsőként a híres gulyás kerül terítékre.  

Forrás: Thinkstock

Leves vagy pörkölt? Teszi fel a kérdést a cikkíró, majd leszögezi, hogy a gulyás valahol a kettő között van. "Nehéz olyan éttermet találni, ahol nem szolgálnak fel belőle - a legszerényebb kávézótól kezdve a legnagyobb helyekig" - írja a portál, amely ezután kedvenc piaci és strandos étkünkkel, a lángossal folytatja. Leírják, hogy milyen egyszerű és mégis laktató kaja, amit sokszor tejföllel és reszelt sajttal fogyasztunk és néha egy kis fokhagymát is kenünk rá. A legjobb lángos a honlap szerint Szentendrén található. A paprikás csirkét tejföllel ás nokedlivel verhetetlennek tartja, és nem hagyja ki a felsorolásból a kürtőskalácsot, a somlói galuskát és a dobos tortát sem.

Legutóbb a CNN a budapesti vásárcsarnokról zengett ódákat.