női kézilabda Karl Erik Böhn betegség válogatott leukémia szövetségi kapitány halálos betegségek
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Február óta leukémiával küzd Karl Erik Böhn a magyar női kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya. Amikor már azt hitte, túl van a nehezén, akkor kapta a lehető legrosszabb hírt: az orvosok nem tudnak segíteni rajta.

Hat kemoterápiás kezelés, mesterséges kóma, csontvelő-átültetés - mindezt az elmúlt 11 hónapban kellett átélnie a magyar női kézilabda-válogatott szövetségi kapitányának. Karl Erik Böhn orvosai 2013 februárjában diagnosztizáltak nála leukémiát. Egy ideig tünetmentes is volt, de szenteste előtt egy nappal a lehető legrosszabb hírt kapta: szervezetében újra rákos sejteket találtak, amelyeket nem lehet kiírtani. Az orvosok már nem tudnak rajta segíteni.

"Végem van! Meg fogok halni. Ez lesz az utolsó karácsonyom. Ezt a meccset sajnos elvesztettem. Ilyen az élet, a halál is hozzá tartozik" - nyilatkozta sírástól elcsukló hangon a szövetségi kapitány a Blikknek - "Nagyon vártam az ünnepeket, hiszen az elmúlt húsz évben nem tudtam nyugodtan karácsonyozni a munkám miatt. Nem tudom, mennyi időm van hátra, hetek vagy hónapok, de azt a keveset szeretném a gyermekeimmel eltölteni, jó apjuk akarok lenni, ameddig lehet."

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.