McDonald's átverés GVH csirke GVH-bírság
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Összesen 15 millió forintos bírságot szabott ki a Gazdasági Versenyhivatal a McDonald's-ra, mert a gyorsétterem-hálózat a csirkehús felhasználásával készült egyes termékei népszerűsítésekor megtévesztette a fogyasztókat.

A vállalkozás 2012. január 1. és 2013. február 12. között egyes csirkehúst tartalmazó termékeit népszerűsítő reklámokban valótlan tájékoztatást adott a termék csirkehús tartalmával és az elkészítés során alkalmazott technológiával kapcsolatban - írja az MTI.

Az átlagos fogyasztó számára így nem derülhetett ki, hogy a grillként, illetve grillezettként megjelölt csirkét, illetve csirkehúst tartalmazó termékeket, ezek panírozott változatait, valamint a csirkemell csíkok elnevezésű termékek alapanyagai nem pusztán csirkehúst, hanem például darált bőrt tartalmaznak - tették hozzá.

A tájékoztatás szerint a termékek olyan technológián, átalakításon - így egyebek között daráláson, felbontáson, vagy pácoláson - esnek át, amelyek hatással vannak a húsállományra. A GVH megállapítása szerint a reklámokban megjelenő szövegek és különösen a képi megjelenítések alapján a fogyasztó azt gondolhatta, hogy a bőr nélküli csirkehúsból készült termékek grillezésen, illetve panírozáson kívül nem estek át más feldolgozáson.

Öngyilkos akart lenni Szandikahttp://www.life.hu/gyogyulj/20140108-az-rtl-klub-ejjel-nappal-budapest-sorozataban-szandika-ongyilkossagi-kiserlete-lathato.htmlRendőrt hívtak Hajdú Péterékre http://www.life.hu/gyogyulj/20131231-hajdu-peter-es-sarka-kata-balesetehez-rendort-hivtak-ausztriaban.htmlDrogos múltjáról vallott L. L. Juniorhttp://www.life.hu/gyogyulj/20131211-l-l-junior-a-fem3-musoran-joshi-bharatnak-vallott-drogos-multjarol.html

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.