Végre Magyarországon az ír gázoló!

Forrás: MTI/Közigazgatási És Igazságügyi Minisztérium/Burger Zsolt -
gyermekhalál Francis Tobin Ciaran bujkálás ír gázoló gázoló autóbaleset igazságszolgálatatás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Hétfőn este fél 7-kor szállt le az a repülőgép, amelynek fedélzetén a hírek szerint Francis Ciarán Tobin, az ír gázolóként hírhedté vált férfi is utazott.

A közel 14 évvel ezelőtt Leányfalun történt, két gyermek halálát okozó baleset, és az azóta tartó méltatlan jogi csűrcsavar után végre megkezdi büntetését Magyarországon Francis Ciarán Tobin. A hírt Navracsics Tibor közigazgatási és igazságügyi miniszter jelentette be az esti órákban.

Zoltai Bence, a 2000. április 9-én Leányfalun halálra gázolt gyermekek édesapja beszél. Forrás: MTI/Közigazgatási És Igazságügyi Minisztérium/Burger Zsolt

Tobin még 2000-ben Leányfalun, a járdára felhajtva gázolt halálra két kisgyereket. A magyar hatóságok annak idején kiengedték az országból, majd távollétében három év fogházra ítélték. Magyarország kérte az ír férfi kiadatását, aki azóta sem került őrizetbe.

Forrás: MTI/Közigazgatási És Igazságügyi Minisztérium/Burger Zsolt

A KIM (Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium) sajtóosztályának információja szerint Tobin csak január 17-ig marad Magyarországon. Egy egyszemélyes cellában lesz egy budapesti büntetés-végrehajtási intézetben. A reptérről azonnal oda szállították. Holnap kezdődik a jogi procedúra, amely során a magyar hatóságok egy jegyzőkönyvet küldenek az íreknek, és ezután várhatóan miniszteri engedéllyel Tobin 17-én hazamehet Írországba, ahol a büntetés további részét fogja letölteni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.