Facebook-függő vagy? 7 ijesztő jel

Forrás: Thinkstock -
addikció Facebook POSZT kémkedés virtualitás függőség lájk
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Többen mondták már, hogy túl sokat lógsz a Facebookon? Bármi történik veled, posztot írsz? Nem telhet el úgy egy ebéd vagy edzés, hogy ne csekkolnál be a helyszínről? Elhanyagolod a barátaidat és a munkahelyeden is nyitva van a közösségi oldal? Ha igen, valószínűleg téged is érint a Facebook-függőség. A hét jelet, ami arra figyelmeztethet, hogy veszélyes úton jársz, a Business2Community szedte össze.

1. A munkahelyeden is facebookozol
Ha a munkaidő alatt háromszor vagy többször is csekkolod az üzenőfaladat, bizony nem sokáig tudsz meglenni a virtuális jelenlét nélkül. Baj lehet belőle, ha a főnököd észreveszi, hamar a munkahelyed kapuin túl találhatod magad, főleg, ha folyamatos virtuális léted miatt a határidőket sem tartod be, vagy nem végzel alapos munkát.

2. A virtuális barátaid miatt elhanyagolod az igaziakat, vagy velük is leginkább a Facebookon tartod a kapcsolatot
Ha egyre-másra mondod le a programjaidat, és alig várod, hogy a chaten lógj, akkor itt probléma van. Az élő kapcsolatokat soha nem helyettesítheti az online üzemmód, ahogy egy közös kávézás sem pótolható egy kávéscsészés hangulatjellel.

Forrás: AFP

3. Naponta többször frissíted a státuszodat, hetente a profilképedet
Teljesen felesleges minden egyes tevékenységedet, reggelidet, vacsorádat kiposztolni. A napi több selfie készítése is arra utalhat, hogy a virtualitás csapdájába estél.

4. "Aki nincs a Facebookon, az nem is létezik" - gondolod
Megdöbbent, amikor azt hallod, hogy egy barátod vagy egy rokon nem része a "Facebook-családnak"? Elkezded meggyőzni őket arról, milyen nagyszerű is és mennyivel jobb lenne az életük, ha csatlakoznának? Ne erőltesd rá az időigényes szokásodat másra.

5. A kutyádnak, macskádnak is készítettél Facebook-oldalt
Ha azon kapod magad, hogy kis kedvenceddel beszélgetsz a közösségi oldalon, gondolkozz el. Mókás, de egyben ijesztő is, ha a barátaiddal a háziállatod nevében csetelsz.

6. Csak gyűjtöd és gyűjtöd a barátokat, ismerősöket. Neked sosem elég?
Ha már keresztbe-kasul jártad az összes posztot, lájkoltál és megosztottál, állj le egy kicsit. Akkor is érdemes elgondolkozni, ha már közel 1000 ismerősöd van. Vajon közülük hányat ismernél meg, ha szembejönne veled az utcán?

7. Kémkedsz
Megszállottan és rendszeresen kutakodsz volt partnered, az ő jelenlegi partnere és a posztjaik után. Nos, ez nem csupán függőségre utaló, de önsorsrontó magatartás is. Ne tedd!

A Facebookon tanúsított magatartásunkat egy férfi az alábbi videóban figurázza ki. Megmutatja, mi lenne, ha a valódi életben is úgy viselkednénk, mint az online térben.

Egy jegesmaci első lépéseihttp://www.life.hu/legykepben/20140113-a-torinoi-allatkert-jegesmedvejenek-elso-lepeseit-vettek-videora.htmlNadrágmentes Nap a világ metróinhttp://www.life.hu/legykepben/20140113-a-nadragmentes-nap-mozgalom-amely-new-yorkbol-indult-2002-ben.htmlMegtízszerezte a VV az RTL II nézettségéthttp://www.life.hu/legykepben/20140113-a-valovilag-megtizszerezte-az-rtl-ii-nezettseget.html60 éve nem fürdött a férfihttp://www.life.hu/legykepben/20140112-amoo-hadji-80-eves-irani-ferfi-60-eve-nem-furdott.html

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.