Felébreszthetik Schumachert

Forrás: AFP/Sascha Schuermann -
kóma Forma-1 cáfolat Michael Schumacher felébresztés menedzsment
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A francia L'Equipe és az olasz La Stampa lapok szerint szerdán elkezdődött Michael Schumacher fokozatos felébresztése a mesterséges kómából. Az F1-pilóta menedzsere azonban cáfol.

A franciaországi Grenoble kórház orvosai úgy döntöttek, hogy a következő napokban lassan elkezdik Michael Schumacher ébresztését. Ahogy megírtuk, az egykori Forma-1-es pilóta éppen egy hónapja, december 29-én szenvedett súlyos síbalesetet, és azóta kómában van – tudósít a hvg-hu.

Forrás: AFP/Sascha Schuermann

Schumi már nincs életveszélyben. Az orvosok az elmúlt napokban csökkentették az érzéstelenítő adagot, a pilóta szervezete pedig erre pozitívan reagált. Az adag további mérséklése során a sportoló a szeme kinyitásával, és bizonyos kommunikációs készségek működésével reagál, például olyan egyszerű utasítások végrehajtásával, mint például "csukd be a szemed", "nyisd ki a szád" - írja a L'Equipe.

A francia lap pedig arra figyelmeztet, hogy a következő két hónap zavart időszak lesz, amelyet Schumacher letargikus állapotban tölt majd. Azt, hogy rendbe jön-e, lehetetlen megjósolni. Jean-Luc Truelle professzort idézve azt írják, ez ilyen súlyos fejsérülés esetében éveket vehet igénybe.

Közben a német Focus azt állítja, Sabine Kehm, a pilóta menedzsere a felébresztésről szóló hírt nem erősítette meg, sőt, kedden a BBC arról írt, hogy Kehm egyenesen cáfolja, hogy a francia orvosok ilyesmire készülnének – tudósít az index.hu.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.