Hivatalos: tényleg felébresztik Schumachert

Forrás: AFP/Yasuyoshi Chiba -
síbaleset kóma Forma-1 orvos Michael Schumacher felébresztés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A volt F1-pilóta jól reagál és állítólag már pislogott is.

Ahogy a Life.hu is beszámolt róla, francia és olasz lapok szerint szerdán elkezdődött Michael Schumacher fokozatos felébresztése a mesterséges kómából. Az egykori F1-pilóta menedzsere azonban szerdán cáfolta ezt. Most viszont megszólalt végre az orvos – írja a sport.hir24.hu.

Forrás: AFP/Yasuyoshi Chiba

A grenoble-i kórház orvosi csapatának tagja, Stéphan Chabardes idegsebész-professzor nyilatkozott a BMFTV-nek és megerősítette, fokozatosan csökkentik Schumacher nyugtatóadagját, megpróbálják tehát felébreszteni a kómából. A bild.de címlapsztorijában egyenesen azt a címet adta: "Schumi pozitívan reagált", a legnagyobb francia sportnapilap csütörtöki nyomtatott kiadásában pedig azt írja, a német sportoló már pislogott is.

A Forma-1 hétszeres világbajnoka december 29-én szenvedett súlyos fejsérüléseket a francia Alpokban. Azóta mesterséges kómában tartják, testét folyamatosan hűtik.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.