Élete végéig béna marad a Szocsiban megsérült sportoló

téli olimpia rehabilitáció Marija Komisszarova sérülés bénulás síakrobatika Szocsi gerinc
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Marija Komisszarova orosz síakrobata már nem fog teljesen felépülni, miután edzés közben eltört az egyik gerinccsigolyája a szocsi téli olimpián.

Ahogy a Life.hu is megírta, a 23 éves sportoló a női síakrobaták edzésén rosszul esett és eltört az egyik gerinccsigolyája. A szerencsétlenség után több órás operáción esett át, fémlappal rögzítették a gerincét. Az orosz szakszövetség szerdai állásfoglalása szerint a gerinccsatorna túlságosan megsérült ahhoz, hogy a lány teljesen meggyógyuljon, így valószínűleg járássegítő eszközökkel tud majd csak közlekedni – tudósít az Origo.hu.

Forrás: AFP/RIA Novosti/Anton Denisov

A 23 éves síző deréktól lefelé semmit sem érez, de bizakodik a felépülésében. A Krasznaja Poljana-i kórházból közben Münchenbe szállították egy ilyen esetekre specializálódott klinikára, ahol újabb műtéten esett át, és ahol még tíz hétig zajlik majd a rehabilitációja.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.