Művészetek Palotája autizmus világnap parlament Kék
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Április 2-án este is kékre világítják az Országház kupoláját az Autisták Országos Szövetsége kezdeményezésére, az autizmus világnapján.

A világnap célja, hogy a figyelem az autizmusra, az autizmussal élők hétköznapjaira irányuljon. Ebből az alkalomból Magyarországon és külföldön is látványos programok hívják fel a figyelmet az autista emberekre. Ezek közül a legátfogóbb az Autism Speaks Light is Up Blue! (Ragyogjon kékben) kampánya, amelynek során a világ számos híres épületét világítják ki kék fénnyel.

Forrás: aosz.hu

Így kékben ragyog majd egyebek mellett a riói Megváltó Krisztus-szobor, a Niagara-vízesés, a londoni Big Ben, a párizsi Eiffel-torony, a prágai Károly-híd, a római Colosseum, valamint Magyarországon a Parlament és a Művészetek Palotája. Országszerte több helyen lehet sétálni, kirándulni vagy futni az autistákért, koncerteket, előadásokat tartanak. Részletes programokat IDE kattintva találtok!

Olvasd el a Life.hu cikkét is, amely egy olyan család életét mutatja be, ahol autista gyermeket nevelnek.

Az autisták számára nehézséget jelent a saját és mások gondolatainak, szándékainak, érzelmeinek a felismerése, nem képesek mások viselkedésének értelmezésére, így reakcióikat sem tudják a másik ember igényeihez igazítani. Az autisták 95 százaléka egész életén át alkalmatlan marad az önálló életvezetésre. Az autizmus a becslések szerint világszerte 67 millió, Magyarországon pedig legalább 100 ezer embert érint.

Kötelező lett a pneumococcus elleni védőoltáshttp://www.life.hu/drlife/20140401-kotelezo-lett-a-pneumococcus-elleni-vedooltas-a-papilloma-virus-hpv-elleni-vedooltas-pedig.htmlA kötelező oltási rend része lett a pneumococcus baktérium elleni oltás, amellyel középfülgyulladás, arcüreggyulladás, tüdőgyulladás és agyhártyagyulladás előzhető meg.Dr. LifeOrigoAutizmus - a falakon túl http://www.life.hu/drlife/20140401-az-autizmus-minden-100-embert-erinto-betegseg.htmlMit tud egy hétköznapi ember az autizmusról? Valószínűleg túl keveset, és az a kevés információ is egy-egy film- vagy könyvélmény lenyomata. Az Esőember sztereotípiája nyomán és tévhitek mentén gondolunk rájuk, pedig autistaként élni ennél sokkal több és árnyaltabb emberi létezés. Olyan, amely egy hajszállal sem értéktelenebb mások életénél, sőt gazdagítja másokét.Dr. Life

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.