Április 2-án este is kékre világítják az Országház kupoláját az Autisták Országos Szövetsége kezdeményezésére, az autizmus világnapján.

A világnap célja, hogy a figyelem az autizmusra, az autizmussal élők hétköznapjaira irányuljon. Ebből az alkalomból Magyarországon és külföldön is látványos programok hívják fel a figyelmet az autista emberekre. Ezek közül a legátfogóbb az Autism Speaks Light is Up Blue! (Ragyogjon kékben) kampánya, amelynek során a világ számos híres épületét világítják ki kék fénnyel. 

Forrás: aosz.hu

Így kékben ragyog majd egyebek mellett a riói Megváltó Krisztus-szobor, a Niagara-vízesés, a londoni Big Ben, a párizsi Eiffel-torony, a prágai Károly-híd, a római Colosseum, valamint Magyarországon a Parlament és a Művészetek Palotája. Országszerte több helyen lehet sétálni, kirándulni vagy futni az autistákért, koncerteket, előadásokat tartanak. Részletes programokat IDE kattintva találtok! 

Olvasd el a Life.hu cikkét is, amely egy olyan család életét mutatja be, ahol autista gyermeket nevelnek. 

Az autisták számára nehézséget jelent a saját és mások gondolatainak, szándékainak, érzelmeinek a felismerése, nem képesek mások viselkedésének értelmezésére, így reakcióikat sem tudják a másik ember igényeihez igazítani. Az autisták 95 százaléka egész életén át alkalmatlan marad az önálló életvezetésre. Az autizmus a becslések szerint világszerte 67 millió, Magyarországon pedig legalább 100 ezer embert érint.