Fertőzés a szegedi klinika újszülött osztályán

Forrás: Instagram/West Midlands Police -
halál bezárás intenzív osztály Szeged újszülött fertőzés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy kisbaba meghalt, öt megfertőződött a szegedi klinika újszülött intenzív osztályán, ezért bezárták és kiürítik a részleget. Ugyanaz a fertőzés terjed, amelyben Miskolcon 9 gyerek meghalt – tudósít az Origo.hu.

Kiürítik a szegedi gyermekklinika újszülött intenzív osztályát - írja a Délmagyar. A részlegen szombat óta zárlat van: öt csecsemő fertőződött meg a tüdőgyulladást okozó klebsiella baktériummal, egyikük, akinek más betegségei is voltak, meghalt, a többiek állapotát stabilizálták. Ugyanez a fertőzés ütötte fel a fejét tavaly augusztusban Miskolcon, ott tíz nap alatt kilenc koraszülött halt meg.

Illusztráció Forrás: Instagram/West Midlands Police

A tüdőgyulladást okozó baktérium jelenlétét szombaton több csecsemőn is észrevették, azóta nem érkeznek új betegek az osztályra. A csecsemőket a klinikán belül, elkülönítve helyezik el. A koraszülötteket és ellátásra szoruló újszülötteket más társintézményekbe viszik. A rektor azt valószínűsíti, hogy az osztályt csütörtökön vissza lehet költöztetni.

Támadás a gyerekek ellen – az allergia már a kisbabákat is fenyegetihttp://www.life.hu/drlife/20140402-tamadas-a-gyerekek-ellen-az-allergia-mar-a-kisbabakat-is-fenyegeti.htmlAllergia bármely életkorban jelentkezhet, így nem ritka, hogy már óvodáskorú gyermekek is kezelésre szorulnak. De mit kell tenni akkor, ha valóban allergiás tünetei vannak a gyereknek? És egyáltalán, honnan tudhatjuk, hogy mindössze nem egy nátháról van szó? A Life.hu ebben segít.Dr. Life--Szerdán engedhetik ki a kórházból Szivós Mártonthttp://www.life.hu/drlife/20140408-szivos-marton-vilagbajnok-vizilabdazo-facebookjan-uzente-meg-hogy-szerdan-hazaengedhetik.htmlA világbajnok vízilabdázó Facebook-oldalán üzente meg rajongóinak, hogy jobban van.Dr. LifeOrigoElhagyhatta a kórházat Psota Irénhttp://www.life.hu/drlife/20140407-psota-iren-a-nemzet-szinesze-elhagyhatta-a-korhazat-ahova-szivinfarktussal-szallitottak.htmlElhagyhatta a kórházat hétfőn Psota Irén - adta hírül az MTI. A színésznő március 22-én került súlyos akut keringési betegség következtében a Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézetbe.Dr. Life--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.