Lebénulhat az ötszörös olimpiai bajnok egyik karja

Forrás: AFP/Greg Wood -
depresszió műtét olimpiai bajnok Ian Thorpe Ausztrália visszatérés bénulás fertőzés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ian Thorpe súlyos bakteriális fertőzést kapott vállműtéte után.

A 31 éves ausztrál sztárt az egyik sydneyi kórház intenzív osztályán ápolják, és félő, hogy nem tudja majd mozgatni a karját – írja az MTI. James Erskine menedzser cáfolta ezeket a híreket, és annyit közölt: ügyfelét magas dózisú antibiotikumokkal kezelik, és nem valószínű, hogy valaha fog még versenyszerűen úszni.

Forrás: AFP/Greg Wood

A 11-szeres világbajnok legutóbb februárban került az újságok címoldalára, amikor a rendőrség kórházba szállította, majd onnan elvonóra került, miután zavartan viselkedett Sydneyben.

Tavaly kiadott önéletrajzában a fénykorában Thorpedónak becézett úszó bevallotta: még családja sem tudott arról, hogy évekig küzdött depresszióval. Az úszófenomén 2006-ban vonult vissza, majd 2012-ben megpróbálkozott a visszatéréssel, de nem tudott bekerülni a londoni olimpiára utazó csapatba. Ezután a tavalyi világbajnokságot és az idei Nemzetközösségi Játékokat tűzte ki célul, de vállsérülése megakadályozta a felkészülésben.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.