Végzetes műhiba – a vakbele helyett a petefészkét műtötték ki egy kismamának

Forrás: Thinkstock -
operáció rezidens vizsgálat tragédia Nagy-Britannia műhiba petefészek vakbélgyulladás kismama
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A fiatal, háromgyerekes anya nem élte túl az esetet. Az ügyben lezárult vizsgálat eredményét most közölték Manchesterben.

Tragédia - a 32 éves nő negyedik gyermekét várta, amikor 2011 októberében hasi fájdalmakkal kórházba került. Egy rezidens sebész operálta meg, aki később elmondta, meg volt arról győződve, hogy a vakbelet távolította el - írja az MTI. Alig három héttel később a nő ismét kórházba ment fájdalmai miatt, ekkor fedezték fel az orvosok a hibát.

Forrás: Thinkstock

Két nap múlva a fiatal anya elvetélt. Miután eltávolították a vakbelét, a műtőasztalon elhunyt a romfordi kórházban. A műtétet végző orvos elismerte, hogy hibázott. A rezidenst felügyelő sebészt azzal vádolják, hogy nem teljesítette kötelességét, nem volt jelen a műtőben, hogy elvégezze a beavatkozást, vagy felügyelje a rezidens által végzett műtétet. Mindkét orvost eltilthatják hivatása gyakorlásától.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.