Gyengélkedés miatt mondta le a programjait Ferenc pápa

Forrás: AFP/Alberto Pizzoli -
fáradtság Pünkösd gyengélkedés Ferenc pápa program
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Nem kell aggódni Ferenc pápa egészségi állapotáért. Munkatársai szerint az egyházfő egyszerűen túl sokat dolgozik. Jobban tenné, ha egy kicsit pihenne.

Elfáradt Ferenc pápa, aki gyengélkedés miatt lemondta hétfői programjait - írja az MTI. A 77 éves egyházfő szünet nélkül dolgozott az utóbbi hetekben - jobban mondva: tavaly márciusi megválasztása óta nincs számára megállás. Ez a tempó még egy ilyen nagy ember számára is fárasztó. A szoros vasárnapi időbeosztás után nem érezte magát elég erősnek ahhoz, hogy pünkösd hétfőn is ugyanilyen intenzíven vegyen részt mindenhol, ezért több programját is lemondta. A pápa egyébként korábban elmondta, ő is lemondana, ha az egészsége ezt kívánná. Erről azonban még szó sincs!

Forrás: AFP/Alberto Pizzoli

Ferenc pápa fáradtan sem kíméli magát: hajnali háromnegyed ötkor kel fel, és amióta az egyházat vezeti - számos elfoglaltsága miatt -, még a délutáni pihenésről is lemondott. Tavaly nyáron sem pihent, de munkatársai idén arra kérték, mindenképpen vegyen ki nyári szabadságot, még ha rövidet is.

Ferenc pápa nem tartja kizártnak, hogy egy nap ő is lemondhttp://www.life.hu/news/20140527-ferenc-papa-katolikus-egyhazfo-egy-nap-nap-lemond-ha-az-egeszsege-megkoveteli.htmlA katolikus egyházfő azt mondta, elődjéhez, XVI. Benedekhez hasonlóan ő is visszavonulna-e, ha egészsége megköveteli.News--Szuperember lett Ferenc pápahttp://www.life.hu/kult/20140129-ferenc-papat-szupermankent-abrazolo-festmenyt-keszitett-egy-olasz-muvesz.htmlSzuperpápa-festmény díszíti a Vatikán falát, amelyet egy olasz utcai művész készített el.Kult--Mit keres egy bárány Ferenc pápa nyakában?http://www.life.hu/bulvar/20140107-ferenc-papa-nyakaba-baranyt-ultettek-amikor-vizkeresztkor-felkereste-a-sant-alfonso-maria-de.htmlA katolikus egyházfő január 6-án, Vízkereszt napján látogatott egy olasz plébániára, ahol bárányt ültettek a nyakába.TV + Bulvár

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.