Hatalmas fájdalmai vannak Tornóczky Anitának

Forrás: Stereo Chef -
műsorvezető Tornóczky Anita gerincsérv nyak fájdalom
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Anita családjában örökletes betegség a gerincsérv. Bízik benne, hogy elkerüli a műtétet.

Ahogy a Life.hu is megírta, az egykori műsorvezető nyaki gerincsérv gyanúja miatt került kórházba, ahol infúziót kap. Egyet azonban már most kijelentett, ameddig lehet, nemet mond az operációra – írja a Blikk.

Forrás: Stereo Chef

„A hajlam megvan. Édesanyámnak három gerincsérve volt, engem is műtöttek már vele. Ez azonban teljesen más, mint a korábbi, mert olyan mérhetetlen fájdalmaim vannak, hogy csak kapkodom a fejem. Teljesen hirtelen, megmagyarázhatatlanul jött az egész. Otthon ültem a kanapén, oldalra nyúltam a kutyámhoz, és egyszer csak belenyilallt. Hogy mihez hasonlítanám az érzést? Olyan, mintha agyonvertek volna, pedig a fájdalomtűrő képességemmel nincs gond. Manuális vizsgálat alapján azt mondták, hogy valószínűleg nyaki gerincsérvről van szó, ám amíg nem voltam MR-vizsgálaton, addig nem lehet felállítani a diagnózist. Hétfőn kaptam infúziót, gyulladáscsökkentőt, szteroidot és fájdalomcsillapítókat, majd hazaengedtek a kórházból, de tegnap visszahívtak ismét egy infúziós kezelésre" – árulta el Anita, aki reménykedik abban, hogy ha sérvről van szó, elkerüli a műtétet.

„Az orvosom hamarosan hazatér külföldről. Szerencsére nem műtétpárti, én pedig, ha nem muszáj, nem fekszem műtőasztalra, mert a nyaki gerincsérvet elölről műtik. Utánajártam már, vannak más opciók is, kordában lehet tartani a sérvet gyógytornával, infúziós kúrával. Persze attól is függ, hogy milyen stádiumban van a betegség. Én mindent meg fogok tenni, hogy megússzam az operációt, mert nem akarok egy hatalmas vágást a nyakamra" – szögezte le Anita.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.