Ismerd meg a világ legkitartóbb anyukáját!

Forrás: David Robert Butcher -
boldogság öngyilkos autista kitartás gyereknevelés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Vikie Shanks hét gyermeket nevelt fel egyedül, mivel férje öngyilkos lett. Gyermekei közül hat autizmusban szenved, ráadásul kettőnek még újszülött kori agykárosodása is van, egyikük pedig diszlexiás is.

Vannak emberek, akik hajlamosak minden apróság miatt panaszkodni, és vannak olyanok, akik a sors összes csapását emelt fővel, büszkén tűrik. Vikie Shanks az utóbbi csoportba tartozik. A férje 2007-es halála óta egyedül gondozza gyermekeit, hat lánya és egy fia van. Egyik lányát leszámítva az összes gyermeke autista, akik közül ketten még agykárosultak is.

Vikie Shanks Forrás: David Robert Butcher

Legidősebb lánya produkálja a legsúlyosabb tüneteket: Nikita többször is kapott már dührohamot, ami odáig fajult, hogy ütötte-rugdosta tulajdon édesanyját. Az 56 éves, özvegy nőnek minden perce a gyermekei körül forog. Volt időszak, amikor megállás nélkül orvoshoz, pszichológushoz és egyéb terápiákra járt velük. Vikie azonban az összes nehézség ellenére imádja csemetéit: „Rengeteg pozitív oldala van az autizmusnak. A gyerekeknek megvan az a képességük, hogy intenzíven fókuszáljanak, hogy belemerüljenek egy feladatba, és teljesen elköteleződjenek mellette. (...) Bár voltak nagyon nehéz pillanatok, végigkövettem a fejlődésüket, és semmin nem változtatnék. Igazából varázslatos volt."

A teljes történetet és a gyerekekről készült felvételeket a Daily Mail oldalán nézheted meg.

Albérlők a szervezetben: a baktériumok velünk élnekhttp://www.life.hu/drlife/20140618-az-emberi-szervezet-tobb-mint-tizezer-bakteriummal-el-egyutt.htmlNéhány éve derült ki, hogy az emberi szervezetben több mint tízezer mikrobafaj él. Ezeknek összesen 8 millió génje van, vagyis ennyivel kell számolnunk, ha az emberiség továbbélésének lehetőségeiről vagy annak kockázatairól esik szó.Dr. Life--Búcsúzik a focivébétől Cristiano Ronaldo? Karrierjébe kerülhet, ha pályára léphttp://www.life.hu/drlife/20140619-cristiano-ronaldo-terdserulese-miatt-lehet-nem-jatszik-a-fociveben.htmlCristiano Ronaldo, a portugál válogatott klasszisa komoly térdsérülésekkel bajlódik. Az orvosok figyelmeztették, karrierje is veszélybe kerülhet, ha játszik a focivébén. Vajon hogy dönt?Dr. Life--Álnéven szállították át Schumachert Svájcbahttp://www.life.hu/drlife/20140618-schumachert-alneven-szallitottak-at-svajcba-es-nem-helikopterrel-hanem-mentovel.htmlMichael Schumachert álnéven szállították mentővel az egyik kórházból a másikba, az őt szállító személyzetnek pedig a mobilját is elvették az út alatt. Ráadásul fogalmuk sem volt róla, kit fognak szállítani - írja a hvg.hu a svájci Blick bulvárlap szerint.Dr. Life--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.