terhességi csík gúny terhesség Facebook gyermek kamaszok
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az ötgyermekes 33 éves Tanis Jex-Blake hosszú ideig szégyellte terhességi csíkjait. Ám a minap úgy döntött, bikinit húz, nem foglalkozik megváltozott testével és élvezi a strandolást.

Tanis kikapcsolódása nem úgy sikerült, ahogy gondolta, három kamasz kigúnyolta a kinézetét és úgy tettek, mintha bele akarnának rúgni. A nő kiborult, de úgy döntött nem hajlandó szégyenkezni: nyilvános Facebook-profiljára posztolt magáról egy képet bikiniben, majd egy nyílt levelet írt az őt cikiző kamaszoknak.

Forrás: Facebook/Tanis-Jex-Blake

„Ez egy nyílt levél annak a két férfinak és egy nőnek, akik ma úgy döntöttek, ahelyett hogy dolgozni mennek, az Alberta Beachre jöttek, hogy élvezzék a strandot és igyanak néhány sört. Sajnálom, ha a 13 év óta első bikinis napozásom felzaklatott benneteket. Sajnálom, hogy a hasam már nem olyan feszes és lapos, mint kamaszkoromban és sajnálom a terhességi csíkokat is. De egyáltalán nem sajnálom, hogy a testem öt csodálatos, egészséges és intelligens ember otthona volt hónapokig. Óvta, védte és táplálta őket. Tudjátok, amikor a ti 'tökéletes', fiatal testetekre néztem, az járt a fejemben, hogy vajon a ti testetek milyen csodálatos dolgokat hajtott végre eddig? Noha akkor nem mutattam mennyire megaláztatok, el kell mondanom, hogy hazafelé sírtam az autóban. Kösz, hogy elrontottátok a napom. A világ éppen az olyan lelkiismeretlen és gonosz emberek miatt ilyen utálatos hely, mint amilyenek Ti vagytok. Előre sajnálom azokat a nőket, akik egyszer majd a ti gyermekeiteket várva válnak olyan 'gusztustalanná' és 'visszataszítóvá', mint én. Csak remélem, hogy egy szép napon mégis rájöttök majd, hogy ezek a csíkok, és úgy egyáltalán a terhesség után átalakult test nem szégyellni való. Éppen ellenkezőleg: olyasmi, amire szabad és kell is büszkének lenni" - olvasható.

Forrás: Tanis-Jex-Blake/Facebook

A nő eredetileg csupán az ismerőseinek szánta a posztot, ám olyan visszhangot keltett, hogy az egyik kanadai televízió interjút készített vele.

Milyen a női test szülés után?

Korábban olvashattad itt a Life.hu-n, hogy Gyönyörű test címmel jelent meg Jade Beall fotós könyve, amelyben szülés előtt és után készült fotókat mutat a női testről. A kötetben láthatunk megereszkedett bőrt, terhességi csíkokat, hegeket. A nők azt állítják, a fotózásnak köszönhetően visszanyerték önbizalmukat.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.