Agyhalott nő babáját segítették világra Budapesten

Forrás: Thinkstock -
Születés agyhalál Semmelweis Egyetem magzat
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A 24 hetes magzattal várandós asszony 2014 májusában került a Semmelweis Egyetemre szívinfarktussal. Az állapotát sikerült stabilizálni, ám a keringésleállás okozta agyi károsodás azonban visszafordíthatatlannak bizonyult.

A család egyetértésével ugyanakkor a gyermek megszületése érdekében speciális terápiával fenntartották a kismama életfunkcióit a Semmelweis Egyetem Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Klinikáján. A baba két és fél hónap után császármetszéssel jött világra egy kifejezetten erre az alkalomra felálló, különlegesen felkészült orvos csapat segítségével.

Forrás: Thinkstock

A család több részletet nem kíván nyilvánosságra hozni, kérik fájdalmuk tiszteletben tartását.

"Az eset szakmailag különlegesen nagy sikernek számít, hiszen meg tudták óvni a kismamát és a magzatot a fertőzésektől, a magzat fejlődése megfelelő ütemben zajlott, és a kezelés során további komplikáció nem lépett fel" - mondta el a az orvoscsoport vezetője, dr. Gál János, az Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Klinika igazgatója.

Nem ez az első eset, hogy sikerül

Ahogy a life.hu is beszámolt róla, agyhalott édesanyja méhéből császármetszéssel segítettek világra a nyáron a debreceni szülészeti klinikán egy babát. A történet decemberben újra megismétlődött, akkor Olaszországban.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.