A Costa Concordia egykori kapitánya tartott előadást utasmentésről

Forrás: AFP/Andreas Soalro -
Costa Concordia hajóút baleset lélekjelenlét egyetem Francesco Schettino
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Óriási felháborodást váltott ki az olaszok körében, amikor kiderült, hogy az egyik legnépszerűbb olasz egyetemen éppen a gyávaságáról elhíresült Francesco Schettino, a szerencsétlenül járt Costa Concordia volt kapitánya tartott előadást a vészhelyzetek kezeléséről- írta a theguardian.com.

A Life.hu is többször hírt adott a Costa Concordia tragédiájáról, majd a hajó mentésének nehézségeiről is. Mint ismeretes, az óceánjáró 2012. január 13-án feneklett meg a toszkán partok közelében, miután egy sziklának ütközött Giglio szigeténél.

Forrás: AFP/Andreas Soalro

A hajón, több, mint 4000 ember utazott, az áldozatok száma meghaladta a harmincat. A tragédia során életét veszítette egy remek magyar zenész, Fehér Zoltán is, aki egy liftaknába szorulva halt meg. Később kiderült, a hegedűművész fiatalember nem mindannapi bátorságról tett tanúbizonyságot: egy előkerült videón tisztán látszik, hogy Zoltán menekülés helyett mások életéért küzdött, így esett a beömlő tengervíz csapdájába.

A hajó kapitánya, Francesco Schettino, akit jelenleg 32 rendbeli emberöléssel vádolnak, azonban gyakorlatilag az elsők között menekült le a hajóról, sorsára hagyva többezer utasát, és kollégáit. Ennek fényében nem jogtalan a felháborodás, e pillanatban valószínűleg az utolsók között lehet az egykori kapitány, aki vészhelyzetek kezekéséről, utasok mentéséről hitelesen tarthatna előadást.

Forrás: AFP/Tiziana Fabi

A baklövés utóhatásaként, rövid időn belül kirúgták azt az egyetemi professzort is, aki előadásra kérte fel Schettinot.

Kiderült, mi lesz a Costa Concordia sorsahttp://www.life.hu/news/20140701-a-costa-concordia-hajoroncsot-genova-kikotojeben-szedik-szet.htmlGenova kikötőjében szedik szét a 2012 januárjában zátonyra futott Costa Concordia hajóroncsát. A döntést Matteo Renzi miniszterelnök jelentette be.NewsOrigoKártérítést kapott a Costa Concordia magyar áldozatának családjahttp://www.life.hu/bulvar/20131202-feher-sandor-a-costa-concordian-hosi-halalt-halt-magyar-hegedumuvesz-csaladja-karteritest-kapott.htmlFehér Sándor rokonai 220 millió forintot kaptak kárpótlásként az olasz cégtől.TV + BulvárLiftaknában halt meg a Costa Concordia magyar zenészehttp://www.life.hu/news/20140312-feher-sandor-a-costa-concordia-katasztrofajanak-egyetlen-magyar-aldozata-egy-liftaknaban-halt-meg.htmlFehér Sándor halálának körülményeiről testvére beszélt Joshi Bharatnak.News

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.