Hatalmas, nyolckilós kezekkel éli életét egy indiai kisfiú

Forrás: NORTHFOTO/Barcroft India/Barcroft India -
betegség daganat kéz India óriás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Mindkét kézfeje nyolc-nyolc kilót nyom annak az indiai kisfiúnak, akiről még az orvosok sem tudják megállapítani, hogy mi baja lehet.

Kaleem sosem volt teljesen átlagos gyerek, már a születésekor kétszer akkora kezei voltak, mint egy újszülöttnek. A nyolcéves indiai kissrácnak az évek alatt hatalmasra nőtt mindkét tenyere. Egyenként nyolckilós kezeivel próbál élni, de már az is gondot okoz neki, hogy bekösse a cipőfűzőjét, a ruháit nehezen veszi fel, általában két ujja közé csippenti a dolgokat, amelyeket meg szeretne fogni. Ráadásul folyamatosan bántják és csúfolják, iskolába például azért nem jár, mert a tanárok szerint más gyerekek félnek tőle, de sokan neki is mennének a mássága miatt - írja a Huffington Post.

Forrás: NORTHFOTO/Barcroft India/Barcroft India

A szülei, akik havonta 15 fontot keresnek, kétségbeesetten keresik a gyógymódot Kaleem számára, aki azért azt sem nagyon szeretné, ha megoperálnák. A kis beavatkozással nem lenne baja, de ennél többet nem szeretne. Nehéz ügy!

Forrás: NORTHFOTO/Barcroft India/Barcroft India

Egyelőre a diagnózis sem biztos. A helyi kórház orvosa még sosem találkozott olyan esettel amikor csak a kézfej nő meg ekkorára. A kisfiúnak genetikai vizsgálaton kell részt vennie, akkor talán többet tudnak majd. Egyelőre amúgy nincs semmi baj az egészségével, de ha a kezei ilyen ütemben nőnek, a keringési rendszert túlterhelhetik. A gurgaoni kutatóintézet egyik orvosa szerint a kisfiú nyirokerekből kiinduló daganattól vagy hamartomától szenvedhet, amely egy abnormális növekedmény. Mindkét betegség gyógyítható.

Forrás: NORTHFOTO/Barcroft India/Barcroft India

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.