A koraszülött kisbabákat nagyobb arányban fenyegeti a bölcsőhalál, mint később születő kortársait. Erre a veszélyre hívja fel a figyelmet a Safe Sleep (Biztonságos alvás) kampánya – egy cuki csavarral.

Az Amerikai Gyermekgyógyászati Akadémia az alvással kapcsolatos tényezőket jelölte meg a bölcsőhalál legfőbb okaként.

Forrás: Jessica Wright/Children's Healthcare of Atlanta

Ennek nyomán indította útjára az Atlantai Gyermek Egészségügyi Intézet a Safe Sleep, vagyis biztonságos alvás címet viselő kampányát, amely főképp a kisbabás szülők figyelmét hivatott felhívni erre a veszélyre.

Forrás: Jessica Wright/Children's Healthcare of Atlanta

Mivel a bölcsőhalál sokkal nagyobb arányban veszélyezteti a koraszülötteket, ezért a kampány vezetője, John Zetzsche 25 és 37 hét között született babákról készítette az alább is látható fotókat – ám nem egyszerű fotózásról van szó.

Forrás: Jessica Wright/Children's Healthcare of Atlanta

„Azonnal feltűnt, mennyire különböző személyisége van a gyerekeknek" – mondta Zetzsche, aki a nővérek és az 5 kiválasztott család kis történeteit felhasználva azt is ábrázolják, minek álmodják meg magukat a csöppségek: olimpikonnak, orvosnak, űrhajósnak, balerinának, esetleg szakácsnak. A többi csöppségről készült képeket IDE kattintva nézheted meg.

Sztárt csinált alvó gyermekéből az anyuka
Vajon miről álmodnak a gyerekek, amikor alszanak? Erre a kérdésre kereste a választ Queeni Liano, aki délutáni szundija közben örökítette meg kisfiát és kreált hozzá mindenféle történetet - a cikkért kattints ide.