szívderítő kisállat szívdobogás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Elgondolkodtál már azon, hogy vajon mennyit ver a szíved az életed során? És vajon a kutyádé és a macskádé? Tudtad, hogy az anyagcsere-folyamatok, illetve a testméret függvényében minden állatnak körülbelül egymilliárdszor ver a szíve?

Az emberek és a csirkék kilógnak a sorból, mivel az emberi szív (edzettségtől és élettartamtól függően) körülbelül 2,65 milliárdot, a csirkék szíve 2,17 milliárdot ver. A legtöbb állaté viszont az egymilliárdos érték körül ingadozik: ló, disznó, nyúl, elefánt, macska, bálna.

Forrás: Thinkstock

Akár nagy, akár kicsi, akár kövér, akár erős, akár gyors, akár lassú – úgy tűnik, mindannyiunk számára van egy varázslatos érték. A kis termetű kutyák kivételek. Nekik jut a legkevesebb szívdobbanás.

Arról, hogy miképpen alakul kedvenceink szívritmusa, a Szívderítő.hu oldalán találhatsz egy igazán különleges táblázatot.

Nem megy a fogyás? Nem mindenkinek jók az ismert diétatípusokhttp://www.life.hu/drlife/20141017-nem-mindenkinek-jok-az-ismert-dietatipusok-magas-vernyomashoz-specialis-kell.htmlVajon tényleg beválik az állandó önsanyargatás és a kalóriaszámlálás? Nem tudsz egy jót enni anélkül, hogy ne azon idegeskednél, a vacsora után mennyit nyom majd a mérleg? Ráadásul a vérnyomásod is gyakran az egekbe szökik? Nem csoda, ha tanácstalan vagy...Dr. Life--Gyakran nézel a pohár fenekére? Egekbe szökhet a vérnyomásodhttp://www.life.hu/drlife/20141017-alkohol-borozas-szivbetegseg-magas-vernyomas-osszefuggesei.htmlMeghitt, esti iszogatás közben lecsúszik egy-két pohár bor? Gyakrabban néztek a haverokkal a pohár fenekére? Ha korábban bármi gondod volt a szíveddel, nem árt vigyáznod.Dr. Life--Élete nehéz pillanatairól és döntéseiről beszélt Király Lindahttp://www.life.hu/drlife/20141017-kiraly-linda-elete-nehez-pillanatairol-es-donteseirol-beszelt.html"Fáradt voltam, nagyon rosszul aludtam, hullott a hajam, felszaladtak rám a kilók, emellett pedig éreztem, hogy nem vagyok önmagam. Alapvetően egy mindig vidám, nevetős lány vagyok, de akkor boldogtalan voltam, nem találtam a helyem, terhet éreztem magamon" - kezdi történetét Linda.Dr. LifeFotó: Hámori Zsófia/Life.hu

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.