Intelligens és karizmatikus - így emlékszik az eutanáziát választó rákbeteg Brittany Maynard-ra édesanyja

Forrás: www.thebrittanyfund.org/ -
betegség agydaganat gyógyszer család eutanázia egészség Brittany Maynard
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Aligha van nagyobb fájdalom annál, amikor valaki a gyermekét veszíti el. Ahogy a Life.hu is hírt adott róla, az agydaganattal küzdő, 29 éves Brittany Maynard november elsején, édesanyja és családja körében bevette az Oregon államban engedélyezett halálhoz segítő készítményt. 

Az édesanya egy nappal imádott lánya halála után úgy döntött, megengedi a világnak, hogy bepillantsanak Brittany egykori élénk, színes, mozgalmas és értékes életébe.

Debbie Ziegler, aki kaliforniában tanárként dolgozik, azt mesélte, lánya kíváncsi és kitartó volt kicsinek is. Mindig arra törekedett, hogy amit csinál, az tökéletes legyen, akár korcsolyázásról, akár cigánykerekezésről legyen szó.

Forrás: www.thebrittanyfund.org/

Ugyanezzel az elszántsággal és tökéletességre törekvéssel vett részt dél-kelet ázsiai árvaházak működtetésében is. Egy alkalommal például - mesélte az édesanya - a Brittany álal leszállított adományok megérkeztek ugyan az az egyik árvaházba, de azt az árvaház "üzemeltetője" elrakta, nem osztotta szét a gyerekek között. Brittany ahogy érzékelte a helyzetet, azonnal felelősségre vonta az ott dolgozó embereket és addig nem tágított, amíg a gyerekek meg nem kapták az adományokat.

Az édesanya azt is elmondta, hogy lánya még azután az árvákért dolgozott, amikor már kiderült, milyen nagy a baj. Kitartott a gyerekek mellett, amíg csak lehetett. A halála előtti hetekben mondta el édesanyjának, az fáj neki talán a legjobban a halálos betegségében, hogy bár ennyit foglalkozik gyerekekkel, neki soha nem lehet saját családja.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.