Az egészségmegőrzés kérdésében is sereghajtók vagyunk

Forrás: Thinkstock -
betegség szívderítő egészség szűrővizsgálat
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Magyarország az általános egészségi állapotot tekintve Európa nemzetei között a sereghajtók közé tartozik. Ennek ismeretében talán nem is olyan meglepő, hogy rossz eredmények születtek a városligeti Szívünk Napján tartott ingyenes szűrővizsgálatokon.

A feldolgozott adatok tükrében kijelenthető, hogy a szűréseken részt vevők mintegy fele a fokozott kockázatú csoportba tartozik, és ha nem kezelteti magát, ha nem változtatja meg az életstílusát, akkor néhány év múlva szívinfarktus fenyegetheti.

Forrás: Thinkstock

Hazánkban csaknem 2,5 millió ember szenved magas vérnyomásban, 1 millióan cukorbetegek, a lakosság fele pedig túlsúlyos. Az uniós átlaghoz képest hazánkban jóval többen dohányoznak és fogyasztanak alkoholt, ugyanakkor sokkal kevesebb zöldséget és gyümölcsöt esznek, és a mozgásszegény életmód is általános.

Hogy milyen eredményekkel zárult az ingyenes vércukor-, koleszterin-, haskörfogat- és vérnyomásméréssel egybekötött városligeti Szívünk Napja rendezvény, és milyen állapotban is vagyunk tulajdonképpen, kiderül a Szívderítő.hu cikkéből.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.