Bár Czeizel Endre állapota egy ideig nem adott okot a reménykedésre, most arról beszélt, jól van, olyannyira, hogy nem is érzi betegnek magát. Gyógyulása csoda vagy sem, úgy érzi, ajándék neki minden nap. 

Ellentmondásos hírek jelentek meg az elmúlt hetekben Czeizel Endre állapotával kapcsolatban. A világhírű magyar genetikusnál 2013-ban diagnosztizáltak leukémiát.  Nemrégiben arról is hallani lehetett, hogy az orvos-genetikus csodával határos módon legyőzte a rákot, később pedig a világhírű tudós a Mokkában arról beszélt, a betegsége bármikor kiújulhat. 

Fotó: Bielik István - Origo

Czeizel Endre betegségéről, gyógyulásáról és munkájáról mesélt a Fókusz stábjának.

"Nagyon rossz állapotba kerültem, a második kemoterápia indult és a negyedik hét végén kellett visszatérnie a saját csontvelőmnek a rákos sejtek helyett. Nem tért vissza. Akkor magunk között szólva lemondtunk magamról. Elfogadom, hogy élünk, öregszünk és elmegyünk. Én erre fölkészültem, és akkor nagy meglepetésre az ötödik héten visszajöttek a saját csontvelő-sejtjeim" - mesélte Czeizel Endre, aki jelenleg olyan jól érzi magát, mintha nem is lenne beteg.

"Ez csoda. Fura dolog, nem illik, hogy erről beszéljek, nem voltam hívő ember, de most például esténként megköszönöm a Mindenhatónak, hogy még ez a nap is megadatott nekem" - tette hozzá a világhírű genetikus, aki hetek óta újra rendel. Ismerősök és ismeretlenek örülnek együtt vele, hogy jobban van.