Te is a konyhában tartod a pirulákat? Ne tedd! - Mindent a felelős gyógyszerhasználatról

Forrás: Thinkstock -
betegség videó gyógyszerhasználat egészség OEFI
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Sütsz, főzöl, teszel-veszel az ünnepek előtt és alatt is. Még mielőtt nekikezdenél a háztartási teendőknek, ellenőrizd le, milyen gyógyszerek vagy gyógyhatású készítmények vannak otthon. Így legalább azt is elkerülheted, hogy az ünnepek alatt az ügyeletes gyógyszertárba kelljen szaladni bármilyen kisebb baj esetén. Ha mégis erre kerül sor, tájékozódj előre. Persze, nem mindegy, mit és hogyan veszel be, vagy hol tárolod a gyógyszereket. Hogy pontosan mire kell figyelned a gyógyszerhasználattal kapcsolatban az ünnepek alatt? A videóból kiderül.

Aki először és helyben segít: a védőnőhttp://www.life.hu/drlife/20141215-a-vedonoi-munka-rendkivul-fontos-egeszsegugyi-ertek.htmlMég anyukád gondolatában, majd méhében voltál, amikor a védőnő már figyelt rád. Aztán végigkísérte, ahogyan felcseperedsz. És persze újra felbukkan, amikor te vársz babát. Most megtudhatod, pontosan milyen teendőket lát el szolgálatuk, amely 2015-ben lesz százéves.Dr. Life--Melyek a legegészségesebb dallamok? Így hat a zene a szervezetünkrehttp://www.life.hu/drlife/20141218-ezek-a-legegeszsegesebb-dallamok-igy-hat-a-zene-a-szervezetunkre.htmlKözismert, hogy a zenehallgatás kiválóan csökkenti a stresszt és képes elterelni a figyelmünket a mindennapi problémákról. Ez a tulajdonsága a szív- és érrendszeri betegségekben szenvedők számára is hasznos lehet. De vajon bevethető-e a zene kiegészítő terápiaként? Erre ad választ egy új amerikai kutatás.Dr. LifeOrigoNe kapkodj be ezt-azt! Gyógyszerszedés felelősséggelhttp://www.life.hu/drlife/20141215-a-gyogyszerekkel-valo-felelos-banasmod-fontossaga.htmlA gyógyszer nem csodaszer. Ahhoz, hogy a legjobban hasson, jól kell adagolnod, megfelelő ideig kell szedned, figyelned kell arra, hogyan, mikor és mivel veszed be. Akár árthatsz is magadnak, ha ezekre nem figyelsz.Dr. LifeThinkstock

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.