Hoppá! Megtriplázódott az influenzások száma

Forrás: Thinkstock -
betegség szívderítő járvány Szekszárd egészség
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy hét alatt háromszorosára emelkedett az influenzaszerű tünetekkel orvoshoz forduló betegek száma - olvasható az Országos Epidemiológiai Központ (OEK) jelentésében.

Eszerint az első naptári héten regisztrálthoz viszonyítva a második héten az ország valamennyi területén emelkedett az influenzaszerű megbetegedés miatt orvoshoz fordulók száma. A legtöbb beteget Pest, Fejér és Győr-Moson-Sopron megyében regisztrálták.

Forrás: Thinkstock

A második naptári héten összesen 17 influenzagyanús betegtől származó légúti minta érkezett a Nemzeti Influenza Referencia Laboratóriumba. Ezek között négy betegnél influenza A(H3) és egy betegnél influenza B vírus okozta fertőzést igazoltak.

A betegek többsége (több mint 44 százalékuk) 15-34 éves fiatal felnőtt volt, 29 százalékuk a 35-59 évesek korcsoportjába tartozott. A gyermekek aránya 12,7 százalék, a 60 éven felüliek aránya 14,2 százalék volt.

Az OEK jelentése kitért arra is, hogy a második héten influenzaszerű megbetegedések halmozódásáról egy jelentés érkezett: egy Tolna megyei szakközépiskolában 405 tanuló és 44 dolgozó közül 84 diák és 15 dolgozó betegedett meg magas láz, végtagfájdalom, köhögés, orrfolyás, torokfájás tüneteivel.

Hogy az idei influenzaszezonban mire lehet számítani, illetve hogyan készülhetünk fel rá, kiderül a Szívderítő.hu cikkéből.

Az életével játszik Hujber Ferenc: Az intenzívről ment dolgoznihttp://www.life.hu/drlife/20150116-hujber-ferenc-szilveszter-utan-kerult-korhazba-most-az-intenziv-osztalyrol-jar-dolgozni.htmlAhogy arról korábban a Life.hu beszámolt, szilveszter után Hujber a Nyíró Gyula kórház intenzív osztályára került. Állapotát akkor életmentő gépekkel, szívmonitorral, EKG-val és oxigént pumpáló géppel figyelték. A színéz azóta jobban van, és már munkába is állt.Dr. Life--Ha elfelejted, mi a szex lényege, az tragédiához is vezethet - Minden harmadik emberrel történik erotikus balesethttp://www.life.hu/drlife/20150115-szex-soran-halal-fulladas.htmlNormál szexnek indult – fulladás lett a vége. A szerencsétlenül járt győri nő esete nem egyedülálló, bár nem is tipikus. A szex ugyanis néha eldurvul, túl nagy lesz a lendület, és a felek nem mindig tisztázzák, hol vannak a határok. Pedig a szex lényege az, hogy örömet okozzunk, de a szexuális izgalom hevében előtörhetnek olyan (akár szadista) késztetések, amelyek addig soha.Dr. Life--Te is bármit megtennél, hogy kisebb legyen a pórusaid mérete? Akkor porexiás vagy!http://www.life.hu/drlife/20150114-a-porexia-a-bor-porusainak-koros-tagulasa.htmlElső hallásra talán szélsőségesnek tűnik a dolog, de be kell vallani, hogy pórusaink mérete és alakja igenis zavaró lehet.Dr. Life

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.