A 3 éves Taylort azután vitték orvoshoz, hogy nagynénje furcsa árnyékot vett észre a fiú szemében a róla készült képeken. A gyanú beigazolódott: a gyereket szemrákkal diagnosztizálták.

Senki sem gondolta, hogy Taylor Treadwell életét tulajdonképpen az édesanyja által készített fotói fogják megmenteni. Az asszony ugyanis egy modellügynökségnél szerette volna leszerződtetni a 3 éves kisfiút, emiatt készített a csöppségről képeket.

Forrás: Thinkstock

Ezeket nézegette Taylor nagynénje, aki azonnal felhívta a szülők figyelmét a fiúcska pupillájának árnyékára és egy általa nemrég olvasott cikkre, amelyben egy ritka betegségről, a szemrákról írtak. Az ő javaslatára vitték el a gyermeket háziorvosához, aki megállapította, Taylornak retinoblastomája van: jobb szemgolyóján, amelyre teljesen vak volt, egy daganatot találtak, a balon három tumort diagnosztizáltak.

Így lesz rákos daganat a szemgolyódon
Joanne Hill szemfáradtságra panaszkodva fordult orvosához. Nem sokkal később kiderült: retináján egy rosszindulatú daganat fejlődött. Történetét ide kattintva olvashatod.

A fiú mára jobban van, hála a 4 hónapon át tartó kemoterápiának, amely bár kockázatos volt – akár a látását is elveszíthette volna –, a jobb szemében található tumor összezsugorodott és a balban található daganatok sem nőttek tovább.

„Nehéz elhinni, hogy egy fénykép mentette meg Taylor életét" – magyarázta az anyja a brit Metrónak, aki örömmel bólintott rá egy gyermekkori szemrákkal foglalkozó alapítvány felkérésére. A szervezet az alább is látható kampányvideójával akarja felhívni a figyelmet erre a ritka, ám annál súlyosabb betegségre: