Ikrekkel a hasában született egy kislány

Forrás: Thinkstock -
operáció műtét Hongkong szülő szülés orvos kislány megtermékenyítés ikerterhesség magzat
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy hongkongi kislányt 3 hetesen operáltak meg, miután észrevették, hogy a hasában két 8-10 hét körüli magzat fejlődik.

Éppen csak világra jött a hongkongi Queen Elizabeth kórházban egy kislány, akiről nem sokkal később kiderült: a hasában két 8-10 hetes magzat fejlődik.

Forrás: Thinkstock

A nem mindennapi eset magukat az orvosokat is meglepte, akik 3 hetesen műtötték meg és távolították el testéből az „ikreket," akiknek már végtagjaik, gerincük, bordáik és beleik is kifejlődtek. A két magzat 14,2 és 9,3 grammot nyomott és mindkettőjüknek volt köldökzsinórja. A sikeres operáció után 8 nappal a kislány elhagyhatta a kórházat.

Emberek, akik ikertestvéreiket hordozzák magukban

Orvosok szerint sokan kezdik úgy az életüket az anyaméhben, hogy van egy ikertestvérük, aki azonban már nem születik meg, mert a terhesség alatt felszívódik. A hasonló terhességek egy részénél azonban előfordulhat, hogy a magzat beleépül a másikba - a témáról ITT olvashatsz bővebben.
Saját maga emelhette ki a hasából az ikergyermekeit egy császárral szült nő http://www.life.hu/drlife/20150123-egy-csaszarmetszessel-szult-no-sajat-maga-emelhette-ki-hasabol-ikergyermekeit.html Egy ausztrál nő a szó legszorosabb értelmében maga hozhatta világra ikerlányait egy császármetszéses szüléskor egy brit kórházban. Dr. Life Origo Szauna, alkohol és a többiek – tiltólistás dolgok a terhesség alatt http://www.life.hu/csalad/20150114-terhesseg-alatt-mit-szabad-es-mit-nem-alkohol-szauna-szolarium-napozas-huseves.html Azt remélhetőleg minden kismama tudja, hogy a kábítószerfogyasztás és a cigarettázás kifejezetten tiltott a terhesség alatt. Ám vannak olyan ételek, mozgásformák, élethelyzetek, amiket szintén érdemes kerülni abban a bizonyos 9 hónapban. Ha már várandós vagy, de ha még gyermekvállalás előtt is állsz, jó, ha tisztában vagy a tiltólistás dolgokkal! Család -- Hová lettek a színek, a minták, az izgalom? Katalin stílust váltott 2. terhessége alatt http://www.life.hu/trend/20150203-katalin-hercegno-vilmos-herceg-felesege-igy-oltozott-az-elso-es-a-masodik-terhessege-alatt.html Hogy öltözzön egy kismama, aki történetesen még hercegnő is? Jöhetnek a színek, a szebbnél szebb árnyalatok, vagy jobb a biztonsági játéknál, a feketénél, a barnánál maradni? Katalin hercegnő stílusát vettük górcső alá Szemes Nóra személyi stylisttal, és megnéztük, miben is változott a stílusa az első és a második terhessége alatt. Trend AFP Terhességmegszakítás hol és mennyiért? Elkészült az Abortourism http://www.life.hu/csalad/20150128-az-abortourism-nevu-fiktiv-utazasi-iroda-oldalan-meg-lehet-nezni-hova-mehet-a-no-abortuszra.html Néhány helyen egyszerűbben elérhető a terhességmegszakítás, mint Magyarországon. Ezek bemutatására jött létre az elég morbid Abortourism nevű fiktív utazási iroda, ahol meg lehet nézni, hova lehet abortuszra menni. Család Origo Valamit üzenni szeretett volna? Babakékbe öltöztette terhespocakját Katalin hercegnő http://www.life.hu/csalad/20150120-katalin-hercegno-babakekbe-oltoztette-terhespocakjat-egy-megnyiton.html Egyelőre mindenki csak találgat, kislány vagy kisfiú lesz-e Vilmos és Katalin második gyermeke. A hatodik hónapban járó hercegnő a napokban kék színű kabátban jelent meg hivatalos eseményein. Vajon a baba nemére szeretett volna utalni? Család -- Hogyan kerül a baba a pocakba? Lufival! Imádnivaló videó a terhesség 9 hónapjáról http://www.life.hu/csalad/20150105-egy-anyuka-time-lapse-videoja-a-terhessege-9-honapjarol-leggombbel.html Egy kreatív anyuka várandóssága minden egyes napján készített egy fotót egyre kerekedő pocakjáról, amely a léggömb által belélegzett levegővel egyenes arányban lett egyre nagyobb és nagyobb. Szívmelengető time-lapse videó a babavárásról. Család --

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.