Egy hongkongi kislányt 3 hetesen operáltak meg, miután észrevették, hogy a hasában két 8-10 hét körüli magzat fejlődik.

Éppen csak világra jött a hongkongi Queen Elizabeth kórházban egy kislány, akiről nem sokkal később kiderült: a hasában két 8-10 hetes magzat fejlődik.

Forrás: Thinkstock

A nem mindennapi eset magukat az orvosokat is meglepte, akik 3 hetesen műtötték meg és távolították el testéből az „ikreket," akiknek már végtagjaik, gerincük, bordáik és beleik is kifejlődtek. A két magzat 14,2 és 9,3 grammot nyomott és mindkettőjüknek volt köldökzsinórja. A sikeres operáció után 8 nappal a kislány elhagyhatta a kórházat.

„Mivel a kislány nem termékenyülhet meg, miközben az anya épp vele terhes, a magzatok természetesen a szüleihez tartoztak, akik rossz helyre kerültek" – magyarázta dr. Yu Kai-man szülész-nőgyógyász.

Nem ez az első alkalom, hogy ilyesmi történik: a Hongkong Medical Journal szerint eddig kevesebb mint 200 alkalommal történt hasonló a világon, 500 ezer szülés közül pedig átlagosan egyszer fordulhat elő ilyen eset.

Emberek, akik ikertestvéreiket hordozzák magukban
Orvosok szerint sokan kezdik úgy az életüket az anyaméhben, hogy van egy ikertestvérük, aki azonban már nem születik meg, mert a terhesség alatt felszívódik. A hasonló terhességek egy részénél azonban előfordulhat, hogy a magzat beleépül a másikba - a témáról ITT olvashatsz bővebben.