Az egykori transzvesztita előadóművésznek mostantól két születésnapja lesz, mivel nemrég egy nagyon komoly műtéten esett át. 

Terry Black hátsó fali infarktust kapott: beszűkült erét szívkatéterezéssel illetve egy ötcentis hálóval tágították ki - írja a Blikk. A magyar híresség két éve él gyermekeivel Németországban, de nagyon sokszor volt kórházban, a mellében ugyanis daganatokat találtak, és hét hónapja műteni kellett. Az egyik ráadásul rosszindulatú volt, ám a sugárkezelést nem kezdhették el, egy hónapja ugyanis tolószékbe került a gerincsérve miatt.

Forrás: RTLKLUB/Sajtóklub

,,Pénteken, 13-án Danika hazajött az iskolából, és ő tolt el szokás szerint bevásárolni hétvégére. Gyengeség jött rám, és az egy hete kezdődő mellkasi szorítás erősödött. Lefeküdtem, hogy pihenjek, de még rosszabb lett, alig kaptam levegőt, és késszúrás­szerű fájdalom hasított a mellembe. Dani kihívta a mentőket" - mesélte Terry. Az orvosok vért vettek tőle, megvizsgálták, és megállapították, hogy hátsófali infarktusa volt, ezért szívkatéterezést végeztek rajta. ,,A combtőnél, a lágyékom jobb oldalán lévő főérbe vezették a katétert. A beavatkozás alatt nem altattak el, valamivel több mint két órán keresztül tartott. A szívem erei el voltak meszesedve, ezt tágították ki, és egy öt centiméter hosszú, cső alakú hálót helyeztek az érbe" – tette hozzá Terry Black. 

A színinfarktus akár a húszéveseket is veszélyezteti?

A szív- és érrendszer megbetegedései egyre fiatalabb korosztályban jelentkeznek, nem ritka a negyven év alatti páciens, de extrém esetben akár a húszas éveiben járó korosztály tagjai is érintettek lehetnek. Korábban ITT írtunk arról, hogyan előzheted meg a betegséget, és mire érdemes figyelned.