Eltitkolt csillagképek az égbolton - Az Orion

Forrás: Thinkstock -
asztrológia kígyótartók ezoterika Orion horoszkóp
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Előző cikkünkben az eltitkolt csillagjegyek közül a Kígyótartókat mutattuk be. Most az Orion kerül sorra.

Ahogy az előző cikkünkben (Kígyótartók, és ami kimaradt - eltitkolt csillagképek az égbolton)már felvezettük, naponta olvassuk, és hisszük vagy sem, a horoszkópok színt és sokszor reményt csempésznek a hétköznapokba. De lehet, hogy nem is a megfelelő csillagjegy üzenetét hisszük a magunkénak? Íme, a 14. csillagjegy, az Orion!

Forrás: Thinkstock

"Amikor győzedelmeskedik a fény"

Az Orion csillagkép - magyar nevén Nimród - szintén a legmagasabb szintű, „beavató” csillagképek közé tartozik. Ám ez a beavatás különleges, mert rejtett belső énünk felé mutat. Az Orion szintű beavatás azt jelenti, hogy az ember felfedezi magában a jót és rosszat. Mindazt, ami fogva tartja, nem engedi a felemelkedését, és azt is, ami ezt elősegíthetné. Szellemi, lelki terméketlenségének okait képes lesz megnevezni, és azt elengedni, ahogy képessé válik minden negatív erő (önzés, irigység, kapzsiság, rosszindulat) felismerésére és elengedésére. Az Orion beavatása spirituális megtisztulás, és győzedelem is. Ilyenkor az ember életében először legyőzi saját magát. Spirituális értelemben szinte újjászületik, de legalábbis lehetőséget és helyet teremt önmagában a fényhez. Ha hétköznapi értelemben nézzük, akkor egyszerűen önvizsgálat után "jobbá válik". Ezt azonban nem lehet ennyire egyszerű történésnek tekinteni, mert egy önvizsgálatnál sokkal magasabb szinten zajló lelki folyamatról van szó - az önmagunk felett aratott győzelem után a lélek magasabb szintre kerül. És ez rendkívül fontos eredmény, még akkor is, ha ezt valaki az emberi életút "természetes" állomásának tekinti csupán. Önmagunk legyőzése az egyik legnehezebb életfeladat, és maradéktalanul (égi segítség nélkül) csak nagyon kevés embernek sikerülhet.

Forrás: Thinkstock

Nimród, az ősapa

Nimród, az Égi Vadász egyébként közel áll hozzánk: a magyarság történetében jelentős szakrális szimbólum, regéinkben, mondavilágunkban többször is felbukkan mint Hunor és Magor, vagyis a hunok és magyarok apja (a magyarok ősapja). Sokan úgy vélik, a magyarok sorsában a 14. csillagképnek van a legnagyobb jelentősége.

A 14 csillagjegy felosztása

Kos: április 23. – május 11.
Bika: május 11. – június 16.
Nimród (Orion): június 2. – június 24.
Ikrek: június 24. – július 16.
Rák: július 26. – augusztus 6.
Oroszlán: augusztus 8. – szeptember 15.
Szűz: szeptember 16. – október 31.
Mérleg: november 1. – november 21.
Skorpió: november 21. – december 20.
Kígyótartó: november 11. – december 26.
Nyilas: december 21. – január 15.
Bak: január 21. – február 12.
Vízöntő: január 31. – március 8.
Halak: március 11. – április 21.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.