Titokzatos betegségben elhunyt a zenész, aki után még az FBI is nyomozott

Jack Ely FBI gyász The Kingsmen zenész
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Otthonában elhunyt a legendás zenész, aki még a családja előtt is tikolta betegségét.

Hosszú ideje küzdött egy ismeretlen kórral Jack Ely, ám vallási okokból még a családjának sem beszélt a betegségéről. A rejtélyes kórság végül hetvenegy éves korában végzett vele a richmondi otthonában - adta hírül a Rollings Stone magazin.

A zenész ifjúkorában azzal vált ismertté, hogy Richard Berry Louie Louie számát túlságosan nyeglén adta elő, olyannyira, hogy még a hatóságok figyelmét is felhívta magára. Egészen egyszerűen annyira érthetetlen volt a dalszöveg amiatt, mert elkenten énekelte Ely, hogy az FBI is vizsgálódni kezdett az ügyben. Meggyőződésük volt, hogy a dal pornográf tartalmú szöveget tartalmaz. A nóta egyébként eredetileg egy tengerészről szólt, akinek hiányzik a Jamaicán élő szerelme.

Az FBI végül 455 oldalas jelentést írt a Louie Louie-ról, ám végül arra a következtetésre jutottak, hogy akármilyen sebességen hallgatják vissza a dalszöveget, Ely előadásában teljeséggel érthetetlen, és értelmetlen szavak halladszódtak.

Mindenesetre a jelentősége óriási volt zeneileg, és később olyan előadók dolgozták fel a dalt, mint The Beach Boys, Jan and Dean, the Troggs, the Sonics, the Beatles, Mothers of Invention, Motörhead, Black Flag and Iggy Pop.

Az egykor botrányt kiváltó muzsikával búcsúzunk Jack Elítől:

Elképesztő! Lassan már fogorvoshoz is banki hitelből járunk http://www.life.hu/drlife/20150428-nem-vagyunk-egeszsegesek-felunk-tole-ezert-megsem-jarunk-fogorvoshoz.html Egy országos reprezentatív kutatás feltérképezte a 18 év feletti lakosság fogászattal, szájhigiéniával kapcsolatos attitűdjeit és szokásait, amelyből az derült ki, hogy sokan évek óta nem jártak fogorvosnál. Ez pedig komoly gond... Dr. Life Thinkstock Sosem volt rákbeteg, mégis megműtötték – orvosi mulasztás a köbön http://www.life.hu/drlife/20150428-sosem-volt-rakbeteg-megis-megmutottek-orvosi-mulasztas-a-kobon-angliaban.html Elisabeth Dawes mellének egy részét eltávolították, majd néhány napra rá kiderült, elcserélték a mappáját – soha nem is volt rákos. Dr. Life -- Szívszorító mondatok: így búcsúzott a színésznő http://www.life.hu/drlife/20150428-pall-monika-szineszno-szivszorito-mondatokkal-bucsuzott.html Mint arról tegnap már hírt adtunk, tragikusan fiatalon elhunyt Páll Mónika. Dr. Life Origo Sebhelyes arccal gálázott Brad Pitt – Vajon mi történt? http://www.life.hu/drlife/20150427-brad-pitt-sebhellyel-az-arcan-jelent-meg-egy-jotekonysagi-galan.html A jóképű sztár arcának bal felét egy sérülés csúfította el, így jelent meg egy hétvégi jótékonysági eseményen. Dr. Life -- Megdöbbentő adatok! 10 év múlva 10 millióan halnak meg majd évente cigi miatt http://www.life.hu/drlife/20150423-szivderito-10-ev-mulva-10-millioan-halnak-meg-majd-evente-cigi-miatt.html Évente körülbelül ötmillió, tehát egy fél Magyarországnyi ember hal meg valamilyen, dohányzás okozta megbetegedésben, ám az Egészségügyi Világszervezet előrejelzései szerint 2025–2050 között már előreláthatóan évi tíz millió ember hal majd meg dohányzás következtében. Dr. Life Thinkstock Az alacsony férfiakkal csak a baj van? http://www.life.hu/drlife/20150422-szivderito-az-alacsony-ferfiak-szivkoszoruer-betegek-lehetnek.html Egy brit vizsgálat, amely korábbi kutatások adatait összegezte, arra a következtetésre jutott, hogy összefüggés lehet a testmagasság és a szívkoszorúér-betegségre való hajlam között. Ráadásul a kockázat annál nagyobb, minél alacsonyabb az illető. Dr. Life Thinkstock

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.