Both Andrást, becenevén Bocit, naponta hallhatjuk a tévéműsorok felvezetőiben. Mindeddig a nagyközönség nem tudta róla, hogy komoly megpróbáltatásokon ment keresztül: már két szervátültetésen is átesett.

"Policisztás volt a vesém. 2003-ban aztán élessé vált a szituáció, transzplantá­ciós listára kerültem" - mesélte András a Borsnak, akinél három hónap után megállt a kapott vese, így négy évig hetente háromszor járt dialízisre. "Nem hittem el, hogy ez velem történik. Ez nagyon ronda dolog! Naponta emészti fel az ember energiáit, a végén már négy lépcsőfokot sem tudtam megmászni. Ugyanakkor boldog voltam, hogy velem és nem a feleségemmel vagy a gyerekeimmel történt meg mindez" –emlékezett vissza a megpróbáltatásaira. 

Forrás: Both András

2009-ben Both András ismét szervátültetésen esett át, és a műtét ezúttal teljes sikerrel zárult.

"Teljes életet élek, és odafigyelek az étrendemre, szedem a kilökődésgátló gyógyszereket, járok kontrollvizsgálatokra. A mozgás is fontos, de be kell vallanom, hogy lusta vagyok. Fel sem merült bennem, hogy nem élhetem túl, ugyanis harcos típus vagyok. Az élet sokkal értékesebb annál, semhogy könnyelműen megadjuk magunkat egy kis nehézségnek" – vélekedik.