Magyarországon tavaly a felnőtt lakosság 65 százaléka túlsúlyosnak vagy elhízottnak számított, a nők 62 százalékának, a férfiak 67 százalékának, összesen mintegy 5 millió embernek volt súlytöbblete - derült ki az országos táplálkozási és tápláltsági állapotvizsgálatból.

A reprezentatív vizsgálat - amely keretében ezer felnőtt lakos adatait elemezték - azt mutatta, hogy az életkorral nő a túlsúlyosak és az elhízottak aránya - tájékoztat a Szívderítő.hu.

Forrás: Thinkstock

A fiatal nők több mint harmada, a középkorúak kétharmada, az idősek több mint háromnegyede súlyfelesleggel küzd. A fiatal férfiak kétötöde, a középkorúak háromnegyede, az idősek több mint négyötöde túlsúlyos vagy elhízott - olvasható az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OÉTI) által az MTI-hez eljuttatott közleményben.

A tápláltsági állapot másik jellemzője a haskörfogat, ha ez az érték a nőknél 88 centiméternél, a férfiaknál pedig 102 centiméternél több, akkor a szív- és érrendszeri betegségek kialakulásának kockázata is nagyobb.

A további részletekért és kutatási eredményekért kattints ide!

Így leszel a szexhiánytól túlsúlyos, az orgazmusmegvonástól dekoncentrált
"Na, erre is ráférne egy menet" - gondoljuk, amikor indokalatlan hisztit, megmagyarázhatatlan kiborulást, haszontalan szőrszálhasogatást és okafogyott, spontán dührohamot tapasztalunk nőtársainknál. Olyan ez, mint a "tuti megjött neki, azért ilyen feszült" kifejezés. Ha pedig mások mondják ránk ezeket, még inkább kiborulunk. Csak nem azért, mert van benne igazság?