Egyre több az elhízott fiatal férfi itthon

Forrás: Thinkstock -
elhízás Magyarország férfiak
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Míg öt éve a fiatal férfiak kilenc százaléka, mára már húsz százalékuk elhízott. 

Az OÉTI főigazgató-helyettese szerint egyrészt élettani magyarázata van annak, hogy az életkorral nő a túlsúlyosak és elhízottak aránya, másrészt sokat tesz hozzá a szomorú eredményhez, hogy az ételadagok megnőttek, sokan gyakran autóval tesznek meg rövid távokat is, és a mozgásszegény életmód egyre elterjedtebb, nem csak Magyarországon, hanem egész Európában is.

Forrás: Thinkstock

Bár egyre többen odafigyelnek az életmódjukra, ennek ellenére év elején elsőként végeztünk az európai zsírbajnokságon. Mégis hogy lehet ez? ITT adtunk rá magyarázatot.

Tavaly a felnőtt lakosság 65 százaléka túlsúlyosnak vagy elhízottnak számított, a nők 62 százalékának, a férfiak 67 százalékának, összesen mintegy 5 millió embernek volt súlyfeleslege.

Az egészségügy nem győzi hangsúlyozni, milyen súlyos következményei lehetnek az elhízásnak. Erről bővebben ITT olvashatsz.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.