A 76 éves énekesről már hónapokkal ezelőtt aggasztó hírek érkeztek, de a házaspár addig nem akart beszélni a betegségről, amíg túl nincsenek rajta.

"Elmentem a láberem miatt egy katéterezésre. Az orvos mást is megkatéterezett, és kaptam egy lépinfarktust. Négyórás műtéttel vették ki a lépemet, 35 centis vágás volt a hasamon, így sokáig nem dolgoztunk" mesélte Gyuri bácsi a Borsnak.

Forrás: Balázs Klári

"A láberemben van egy szűkület, és ettől a mozgásom már nem olyan, mint régen… De ez egy olyan do­log, hogy az öreg autóban is ki kell cserélni az alkatrészeket, vagy legalábbis kicsit meg kell javítani. Óvatosan járok, mert rengeteg helyen rosszak a lépcsők, ott a sok zsinór, félek, hogy elesem és megütöm magam, ezért sokszor kérek segítséget" - tette hozzá. 

"Úgy fogjuk fel: bárkivel megtörténhet, hogy epehólyag-problémái lesznek, van, aki bele is hal. Túl kell jutni rajta, segíteni a másiknak. Természetesen éjjel-nappal ott ültem Gyuri mellett a kórházban, csak zuhanyozni meg egy pár órát aludni mentem haza. Nem aggódtunk, tudtam, hogy ebből ki fogunk jönni, nem ez van nekünk megírva" – jelentette ki Balázs Klári.