Ez a test megér egy estet – Júniusban ismét lesz Mozgás Éjszakája

Forrás: mozgasejszakaja.hu -
betegség szívderítő egészség Mozgás éjszakája mozgás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A rendszeres mozgás egyértelműen jobb és egészségesebb életet eredményez. A magyarok nem mozognak eleget, pedig a mozgásszegény életmód következtében hazánkban 35 percenként meghal valaki. Ezen kell változtatni, és éppen ezért idén nyáron újra lesz Mozgás Éjszakája Budapest szívében, ahol 16 mozgásformát próbálhatnak ki kicsik és nagyok, fiatalok és idősek.

Ma a világon szinte ugyanannyian halnak meg a mozgásszegény életmód okozta betegségekben, mint ahányan a dohányzás miatt életüket vesztik. Ha az emberek elkezdenének rendszeresen mozogni, hét hónappal nőne meg a várható élettartamuk.

Forrás: mozgasejszakaja.hu

Éppen ezért idén nyáron egy estére ismét a mozgásé lesz a főszerep Budapest szívében. Június 27-én éjszaka az Egészségkommunikációs Központ ismét megrendezi a Mozgás Éjszakáját, a tavalyihoz képest még nagyobb helyszínen és még több sportággal várják a mozogni vágyókat a Hősök terén és a Városligetben - tájékoztat a Szívderítő.hu.

Idén 16 mozgásformát lehet majd kipróbálni, természetesen most is lesz az előző évről már ismert futás, kerékpár, salsa, zumbafitnesz, sárkányhajózás, nordic walking, asztalitenisz, tollaslabda, fitnesz, jóga és korfball. Mindezek mellett különböző önvédelmi sportok alapjait lehet majd elsajátítani, lesz ugrókötelezés kifulladásig, izgalmas lábtollasmérkőzésekkel és nyári curlinggel is készülnek, valamint sprintben is kipróbálhatják magukat a rendezvényre látogatók.

Este 21.30-kor rajtolnak a kerékpárosok, a 16 km-es távon Budapest legszebb pontjait fogják érinteni. Éjféltől a futóké lesz a belváros, a szervezők ismét három távval készülnek, lesz 3,5, 6,5 és 11 km-es szakasz is, hogy mindenki megtalálja a neki megfelelő kihívást. A futók megkerülik majd a Városligetet, birtokba veszik az Andrássy utat és a belváros egyes részeit.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.