A Life.hu már írt arról, hogy kanadai tudósok szerint a vörösborral akár egyórányi edzés is kiváltható, most újabb érveket sorolunk fel mellette.

1. A vörösbor antioxidáns-forrás, sokkal inkább, mint a fehérbor, megfelelő a koleszterinnek, a szív- és érrendszeri betegségek kockázatát is csökkenti. 

2. Lassítja mellrák esetén a daganatsejtek növekedését. 

Forrás: Thinkstock

3. Mértékkel való fogyasztása a csontritkulás megelőzésében is segít. 

4. Kulcsfontosságú összetevője, a rezveratrol megtalálható a vörös szőlő héjában. Állatkísérletek során a vegyület rákellenes, gyulladáscsökkentő, vércukorcsökkentő hatásait mutatták ki. 

5. Kutatások azt is bizonyították, hogy a mértékletes alkoholfogyasztás (minden este egy pohár bor) jobb hatással van az egészségre, mint az alkoholmentes élet. 

6. A vörösbor jellemző antioxidánsai a polifenolok, amelyek a bacik és a betegség ellen bármikor felveszik a harcot: 2000–4000 mg/liter mennyiségben vannak jelen a különböző vörösborokban, szemben a fehérborok 150–300 mg/liter polifenoltartalmával.

+1 A vörösbortól bizonyos demenciával járó betegségek (mint például az Alzheimer-kór) kialakulásának lehetősége is lecsökken.