Ez a betegség keserítette meg Csepregi Éva életét

Fotó: Szabó Gábor - Origo -
betegség alvászavar napidoktor
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Csepregi Éva felfokozott életritmusából adódóan régebben szinte bárhol el tudott aludni, de néhány éve elkezdte érezni, hogy foglalkoznia kell az alvászavarokkal. Szakértőkhöz fordult segítségért, az orvosok pedig további vizsgálatokat javasoltak számára. 

Csepregi Éva éveken át képtelen volt elaludni, ha mégis sikerült neki, akkor csupán pár órára tudta álomra hajtani a fejét. "Tulajdonképpen ez egy érdekes dolog, mert én úgy éltem meg a fordított életmódomat, hogy gyakorlatilag ott pihenek, ahol tudok, istenien tudtam aludni autóban és gyakorlatilag bármilyen helyzetben. Aztán persze ahogy teltek az évek és egymásra rakódtak a problémák, akkor kezdett az egész ijesztővé válni" - kezdte mesélni személyes történetét Éva egy reggeli műsorban.

Fotó: Szabó Gábor - Origo

Tudtad?

A Life.hu ITT összegyűjtött 9 okot, amiért az alvászavar negatívan befolyásolhatja az életminőséget.
Saját haját tépte ki alvás közben egy nőhttp://www.life.hu/drlife/20150323-pszichologiai-zavar-miatt-sajat-hajat-tepte-ki-ejszaka-egy-no.htmlEgy 19 éves ausztrál lány, Tiarne Menzies egyetlen éjszaka alatt szinte az összes haját kitépte egy pszichológiai betegség miatt. Ráadásul úgy, hogy nem is volt ennek tudatában. Dr. Life--Az alvás az a csokiöntet a tejszínhabon - ma van az Alvás Világnapjahttp://www.life.hu/drlife/20150313-ma-van-az-alvas-vilagnapja-2015-marcius-13.htmlEz a kijelentés egy cseppet sem túloz, hiszen aligha van olyan szükség, ami ennyire kellemes lenne, lehetne, mint az alvás. Az alvás csodás folyamata nélkül se testünk, se lelkünk nem tudná feldolgozni a hatásokat, élményeket, ingereket.Dr. Life--Több komoly egészségi kockázata is van a nyolcórás alvásnakhttp://www.life.hu/drlife/20150303-szivderito-tobb-komoly-egeszsegi-kockazata-is-van-a-nyolc-oras-alvasnak.htmlA sok, az átlagosnál jóval több alvás a hétvégi élvezetek közé tartozik és nincs vele semmi gond, a szervezet a hét közbeni alváselmaradást kompenzálja. Ám a rendszeres, túl hosszú alvás előjele lehet annak, hogy a szervezetben valamilyen egészségügyi probléma van.Dr. LifeThinkstockJólesik a karácsonyi szundikálás? Lehet, hogy bajt jelent a túl sok alváshttp://www.life.hu/drlife/20141223-szivderito-lehet-hogy-bajt-jelent-a-tul-sok-alvas-verszegenyseg-szivbetegseg-pajzsmirigy-betegseg.htmlAzt tudjuk, hogy életünk egyharmadát alvással töltjük. Ez a tevékenység ugyanúgy elengedhetetlen, mint az evés, ivás, lélegzés. Azzal is tisztában vagyunk, hogy alvás után energikusabbak vagyunk és a hangulatunkat is befolyásolja a pihenés mennyisége. De vajon mennyi a normális alvásmennyiség?Dr. LifeThinkstockAz alváshiány tönkreteheti az életedhttp://www.life.hu/drlife/20140313-az-alvashiany-alapvetoen-befolyasolja-az-eletminosegedet-es-sulyos-betegsegeket-akar-halalt-is.htmlA kialvatlanság nemcsak kellemetlen, de az életminőségedre is rányomja a bélyegét. Sőt, végső soron azt is befolyásolja, hogy hány évig fogsz élni.Dr. LifeOrigoHázi praktikák a pihentető alváshozhttp://www.life.hu/drlife/20121115-nem-tudsz-elaludni-nevelj-citromfuvet-a-balkonon-hazi-praktikak-a.htmlAludni jó - már akinek könnyen megy. Egyre többen küzdenek azonban alvászavarral, ami az egész napjukra rányomja a bélyegét. A Life.hu elárulja, mit kell tenned azért, hogy végigaludd az éjszakát.Dr. Life

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.