Így tárolhatod biztonságosan gyógyszereidet a rekkenő hőségben is

szívderítő gyógyszer hőség
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Még a legegészségesebb családok háztartásában is előfordulnak különböző gyógyszerek vagy vitaminok. A szív-és érrendszeri betegeknek nem csak a hőség árthat, de később akár az is, ha ekkor a készítményeiket nem megfelelő helyen tárolják. Néhány biztonsági előírás betartásával megelőzhető a baj!

A gyógyszerek dobozában lévő betegtájékoztató nagyon fontos információkat tartalmaz. Akkor is érdemes megőrizni, ha a beteg már évek óta szedi ugyanazt a gyógyszert és jól ismeri az adagolását. Adódhat ugyanis olyan helyzet, amikor utána kell nézni például, lehet-e a készítményt egy másik gyógyszerrel együtt alkalmazni, vagy hogy mi a teendő egy-egy adag elhagyása vagy véletlen túladagolása esetén.

Forrás: Thinkstock

Fontos tudnivaló, hogy a gyógyszerek csomagolásán szereplő szavatossági idő csak akkor érvényes, ha betartjuk a helyes tárolás szabályait. A vonzó kinézetű gyógyszereket könnyen gyermekek is bekaphatják, amely gyógyszermérgezést okozhat számukra. Hogy miként lehet kivédeni az ilyen baleseteket és mi a teendő, ha lejárt a gyógyszere, megtudhatja a Szívderítő.hu cikkéből.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.