Mitől lesznek a szarkalábak?

Forrás: AFP/SPL -
szarkaláb kor arc szem ránc
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Japán holttestekből vett szövetminták segítségével kutatók kimutatták, hogy miért jelentkezik több ránc a szem és a száj körül, mint az arc más részein.

A Kagoshima Egyetem munkatársai Yuichi Tamatsu vezetésével azt találták, hogy az arc ráncai ott a legmélyebbek, ahol a faggyúmirigyek kevésbé koncentráltan fordulnak elő.

A Clinical Anatomy című lapban közzétett kutatás során a szakemberek 58 japán holttesttől vett bőrminta segítségével hasonlították össze a ráncok mélységét, a mirigyek sűrűségét, illetve a bőr sűrűségét a homlokon, valamint a szemkörnyéki területeken, és arra a következtetésre jutottak, hogy minél több faggyúmirigy található egy adott bőrterületen, annál halványabbak lesznek az ott található ráncok. Mivel a szem külső sarkában ebből a mirigyből kevés található, ezért olyan gyakori a szarkaláb megjelenése idősebb korban, míg a homlok ráncai kevésbé láthatóak és feltűnőek.

Forrás: AFP/SPL

A szakemberek abban bíznak, felfedezésükkel segíthetnek a ránctalanító krémek készítőinek a minél hatékonyabb termékek előállításában, bár elismerték, hogy vizsgálatuk csupán egyfajta bőrtípusra, a japánra terjedt ki, így egyelőre nem tudni, vajon a világosabb vagy sötétebb bőrnél ugyanez az összefüggés lenne-e kimutatható.

Dr. Nitin Chauhan, a Toronto Egyetem plasztikai sebésze hozzátette, hogy a bőr anyagcseréje szempontjából a legfontosabb a megfelelő hidratálás, emellett a napvédelem, az egészséges étrend, a testmozgás és a megfelelő mennyiségű alvás.

A nagy fogyás versenyzőjének tragikus halála: "Fontosabb volt számára, hogy egy jót egyen, mint a folyamatos diéta"http://www.life.hu/drlife/20150721-a-nagy-fogyas-versenyzojenek-agocs-gabor-tragikus-halala-fontosabb-volt-szamara-hogy-egy-jot-egyen.htmlA nagy fogyás egykori versenyzője, Agócs Gábor egy hete vesztette életét tüdőembóliában. Unokahúga így emlékszik vissza azokra a napokra. Dr. LifeBódi Sylvi kipróbálta a köpölyözést - hatalmas vörös foltok éktelenkednek rajtahttp://www.life.hu/drlife/20150721-bodi-sylvi-kiprobalta-a-kopolyozest-hatalmas-voros-foltok-ektelenkednek-rajta.htmlBódi Syvi, az egykori glammodell mindig szeret új és új dolgokat kipróbálni. Ezúttal a köpölyözést...Dr. LifeOrigoSarka Kata kisfia lebetegedett http://www.life.hu/drlife/20150720-ezt-kivanta-sarka-kata-a-tizmillioszoros-napon-intim-foto-a-csaladrol.htmlKata kisfia az elmúlt napokban betegeskedett. Még mindig nem gyógyult meg, sőt a helyet olyannyira kritikussá vált, hogy a Life.hu sztárszerzője kórházba vitte Dávidkát. Hazatértük után Kata közösségi oldalán üzent a rajongóknak is és elárulta, ő mit kíván a százmilliószoros napon. Dr. Life--A marihuána mégsem nyit kaput a keménydrogok feléhttp://www.life.hu/drlife/20150717-a-marihuana-megsem-nyit-kaput-a-kemenydrogok-fele.htmlSzámos szakember azért ellenzi a marihuána legalizációját, mert egyes vélemények kaput jelenthet a keményebb drogok felé, különösen a fiatal körében. A New York University Langone Medical Center friss kutatása szerint ez azonban nem így van.Dr. Life--Döbbenet! Magzatokkal és azok szerveivel kereskedett egy orvosnőhttp://www.life.hu/drlife/20150717-magzatokkal-es-azok-szerveivel-kereskedett-egy-orvosno-amerikaban-lebukott.htmlBeépített emberek buktatták le az amerikai orvosnőt, aki a terhességmegszakítások után maradt magzatokkal, illetve a születéskor elhalálozott csecsemők belső szerveivel kereskedett. Dr. LifeOrigoHolland orvosok pártolják a gyermekeutanáziáthttp://www.life.hu/drlife/20150705-holland-orvosok-partoljak-a-gyermekeutanaziat.htmlAz elviselhetetlen kínokat átélő gyógyíthatatlan beteg gyerekeknek jogot kellene biztosítani rá, hogy meghalhassanak – nyilatkozta a Holland Gyermekorvosok Szövetsége, mely nehezményezi a jelenlegi 12 éves alsó korhatárt.Dr. LifeThinkstock

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.