Készülj fel! A pasid aputestesedése elkerülhetetlen

Forrás: Thinkstock -
terhesség aputest pasi
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A mostanában trendi aputestről megoszlanak a vélemények. Mint kiderült, az apukák testtömegindexe átlagosan 2,6 százalékkal gyarapodik már az első gyermekük születésekor – állítják a szakemberek. 
Forrás: Thinkstock

A kismamák tudják, mekkora kihívást jelenthet számukra, hogy csinosak maradjanak, és szülés után az áldott állapot ideje alatt megváltozott testüket ismét szépre formálhassák. Egy kutatásból azonban kiderült, hogy a párjuknak sem árt odafigyelniük a derékbőségükre.

A kutatók 10 000 önkéntes férfit kísértek figyelemmel és vizsgáltak két évtizeden keresztül, egészen tinédzser koruktól a harmincas éveik elejéig.

Akik családot alapítottak, lényegesen nagyobb eséllyel híztak meg, váltak tohonyává, és tűntek el az esetleges kockák a hasukról az első gyermekük születése után.

A gyermektelenek ezzel szemben még fogytak is egy keveset – valószínűleg több idejük volt magukra.

Mindenért a maradékok okolhatók?

Az American Journal of Men’s Health című szakfolyóiratban megjelent eredmények alapján az apák súlygyarapodása már egészségügyi problémákat okozhat.

Forrás: Thinkstock

„Minél többet híznak és minél magasabb a BMI-jük, annál nagyobb náluk a szívbetegség, a cukorbetegség, illetve a rák kialakulásának kockázata” – fogalmazott a kutatást vezető dr. Craig Garfield, a chicagói Northwestern University munkatársa.

A szakértők nem vizsgálták a testsúly és a szülői lét pontos összefüggését, ám dr. Garfield szerint az életmód megváltozása valószínűleg szerepet játszik a dologban, illetve az, hogy általában a szülők (apukák) eszik meg a gyerekek után a maradékot.

Az aputestűek tették híressé a 19 éves lányt

Mackenzie Pearson a Clemson Egyetem másodéves hallgatója, aki saját szóösszetételével turnézza végig az amerikai sajtót. Ő fertőzte meg a világot a #dadbod őrülettel, pedig tulajdonképpen semmit sem akart, csak leírni a teljesen átlagos férfit.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.